• GNC Herbal Plus Milk Thistle 200 mg/ Бял трън 200 мг- Естествена защита на черния дроб

GNC Herbal Plus Milk Thistle 200 mg/ Бял трън 200 мг- Естествена защита на черния дроб

  • Производител: GNC
  • Модел: капсули
  • Каталожен код: 3089
  • Наличност: В наличност
  • Цена: 51.25лв.


- Минимум 80 % силимарин (160 mg) 

- Защитава клетките на черния дроб от токсини 

- Предотвратява уврежданията от действието на свободните радикали 

- При честа употреба на алкохол и мазни храни 

- Хранителна добавка 

- 90 капсули


Още през средните векове в Китай и в Европа белият трън е бил използван за подобряване здравето на черния дроб и жлъчката, нормализиране на храносмилането, както  и при заболявания на кожата. 

Белият трън съдържа витамини, ценни масла и биофлавоноиди. Силимаринът е един от ключовите компоненти на това растение. Именно той способства за възстановяването и защитата на клетките на черния дроб, спомага за изхвърлянето на токсините от организма. Силимаринът увеличава производството на жлъчни сокове и допринася за правилното усвояване на мазнините, регулира тонуса на жлъчните пътища и благоприятства храносмилателните процеси. 

Белият трън се препоръчва за превенция на черния дроб при честа  употреба на алкохол, небалансиран хранителен режим, тютюнопушене и  прием на лекарствени препарати. Освен това, белият трън спомага за извеждането на холестерола от организма, като му пречи да се отлага върху стените на кръвоносните съдове.

Екстрактът от бял трън може да се използва при заболявания на кожата, като например обриви, дерматози, екземи и псориазис. Той понижава интензивността на алергичните реакции и способства за намаляването на възпалителните процеси, зарастването на раните и изравняването на тена на лицето. 

Още едно изумително свойство на белият трън е неговата способност да пречиства кръвта. Дали сте получили хранително натряване или висока доза тежки метали, приемали ли сте антибиотици или дълго сте били изложени на мръсен въздух, съставките на това растение ще съберат и изхвърлят от вашата кръв всичко излишно и ненужно на организма.