• Folivit Fero

Folivit Fero

9.00лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
капсули
Каталожен код:
4256
Производител:
Борола

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

Какво представлява Folivit Fero?

Хематологично средство с благоприятен ефект върху кръвообразуването (хемопоезата).


Какво съдържа Folivit Fero?

Съдържа трите най-важни съставки, необходими за образуването на червените кръвни телца и хемоглобина, а именно желязо 15mg (като железен фумарат 45.60mg), фолиева киселина 400mcg и 50mcg витамин В12.


Защо Folivit Fero е толкова специален?

Folivit Fero се различава от другите препарати по качеството на съставките, фармацевтичната форма и технологията на производството. Активните съставки се намират в специална течна фаза в Solucaps форма. Тя гарантира бързо освобождаване и по-добро усвояване на съставките и добра поносимост.


Как действа Folivit Fero при кръвообразуването?

Съставки на продукта пряко участват в кръвообразуването и си оказват взаимно допълващ ефект. Желязото постъпва в костния мозък и участва в синтеза на хемоглобин в еритроцитите. Фолиевата киселина и витамин В12 са тясно свързани в обмяната. Те активират синтеза на материали на клетъчното ядро, активират процесите на делене и узряване на червените кръвни телца, участват в изграждане на миелиновите обвивки на гръбначномозъчнити нерви.


Кога да използваме Folivit Fero?

За получаване благоприятен ефект върху кръвообразуването при: недоимък на фолиева киселина, витамин В12 и желязо и/или при значително повишаване на нуждата от тях (напр. бременност и кърмене); недоимьк, възникнал вследствие на кръвозагуба (кръвотечение при менструация и раждане, от червата, от хемороиди), недостатъчно или неправилно хранене; хронична злоупотреба с алкохол; смущения в резорбцията; продължителна хемодиализа; инфекции; кръводаряване; като последица от терапия с антиконвулсивни медикаменти и орални контрацептивни средства и др.


Как да прилагаме Folivit Fero?

Препоръчва се всяка жена, която е бременна или планира бременност да приема по 1 Solucaps дневно. Приемът да продължи в целия период на бременността, 3 месеца след раждането и през периода на кърменето. При други състояния Folivit Fero също се приема по 1 Solucaps дневно, като продължителността на приема зависи от здравословното състояние, но не по-малко от 3 месеца.

Folivit Fero се приема след хранене, с малко течност. Следвайте указанията на Вашия лекар, който може да промени дозировката.


Има ли ограничения при приемa на Folivit Fero?

Няма ограничение при употребата на Folivit Fero по време на бременност и кърмене, както и при дeца. Препаратът не трябва да се прилага при натрупване на желязо в организма (напр. хемохроматози).


Има ли нежелани ефекти?

Folivit Fero е безвреден. Не са наблюдавани нежелани ефекти, даже при продължително приложение. Понякога може да доведе до гастроинтестинални смущения, като запек. Тъмно оцветените изпражнения не са смущаващи.

Бърза поръчка