• ФЕМИНОРМ ДУО / FEMINORM DUO 30 капсули

ФЕМИНОРМ ДУО / FEMINORM DUO 30 капсули

13.50лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
капсули
Каталожен код:
4253
Производител:
Борола

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

Какво e Feminorm Duo?

Природен продукт, мощна комбинация от фитоестрогени и представлява разумна алтернатива на хормоно-заместителна терапия (ХЗТ)


Какво съдържа Feminorm Duo?

Активните му съставки са двата най-мощни фитоестрогена. Всяка капсула съдържа стандартизирани екстракти от:


Trifolium pratense 250 mg, съответстващ на 20 mg изофлавони

Cimicifuga 30 mg, съответстващ на 0.75 mg 27-дезоксиактеин

Feminorm Duo съдържа освен пълния набор изофлавони (генистеин, дайдезеин, биоканин, формононeтин), тритерпенови гликозиди и други активни вещества. Процесът на стандартизация гарантира чистотата и ефективността на всяка капсула.


Как действа Feminorm Duo?

Фитоестрогените в Feminorm Duo структурно и функционално наподобяват женските полови хормони. Те се свързват със специфични естрогенни рецептори и стимулират тяхната активност.

Веществата от Cimicifuga селективно понижават секрецията на LH (лутеинизиращ хормон) при жени в климакс.

Съставките на Feminorm Duo не понижават производството на естрогени в организма. Те взаимно се потенцират и възстановяват хормоналния баланс при жени в климакс. Това води до премахване на менопаузалните смущения.


Кога да приемаме Feminorm Duo?

При менопауза – за овладяване на менопаузалните оплаквания и усложнения; след оперативно отстраняване на яйчниците; при пременструални невровегетативни и психически нарушения и смущения в менструалния цикъл при момичетата, както и след прекъсване на хормонална терапия.


Как да приемаме Feminorm Duo?

Препоръчваме 2 пъти по 1 капсула дневно след хранене. Прилагайте Feminorm Duo от 1 до 6 месеца в началото, след това продължете с Feminorm. Срещу остеопороза допълнително Osteobor Forte по 1 капсула дневно.


На каква възраст се започва приема на Feminorm Duo?

Препоръчваме да започнете приема, когато усетите нарушения в хормоналния баланс на организма. Обикновено тази промяна е след 35-годишна възраст, но промените са твърде индивидуални.


След колко време да очаквате ефекта?

Действието не настъпва веднага. Оптималният срок за въздействие е различен за всяка жена. При Feminorm Duo обикновенно са необходими 2 седмици за желан ефект.


Какви са научните доказателства в подкрепа на Feminorm Duo?

Действието на продукта е проучвано при хиляди жени от цял свят. Проучванията показват, че менопаузалните оплаквания намаляват в 70% от случаите, с 49% се намалява загубата на костна маса и с 20%, се понижава риска от сърдечно съдови заболявания .


Има ли нежелани ефекти от Feminorm Duo ?

Feminorm Duo е безвреден. Не са наблюдавани нежелани ефекти, даже при продължително приложение.


Кой не трябва да приема Feminorm Duo?

Да не се приемат по време на бременност, кърмене и от малки деца.