• Energizing Iron 104 mg

Energizing Iron 104 mg

49.85лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
капсули
Каталожен код:
3885
Производител:
Enzymatic Therapy, Inc

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

Enegizing IronTM 104 mg – естествен продукт за осигуряване на необходимите за организма количества желязо и поддържане на енергийните нива.

Energizing Iron™ 104 mg е висококачествена хранителна добавка, която доставя на тялото желязо, в комбинация с витамин B12, за осигуряване на необходимата доза от тези ценни нутриенти, с ключова роля за поддържане на високи енергийни нива в организма и общото му  здравословно състояние.


Energizing Iron™ 104 mg е отличен източник на желязо, доставящ на тялото този минерал в неговите две разновидности: хемно и не-хемно желязо- за максимална бионаличност, без риск от странични ефекти, характерни за железният сулфат, предизвикващ неразположения като стомашно разстройство и гадене.


Хемното-желязо в Energizing Iron™ 104 mg е набавено от течни чернодробни фракции, добити от говежди източник, чиято абсорбция е значителна- 20-30%. Черният дроб е богат на  витамини (особено на витамин B12), желязо и фолиева киселина.


Не-хемното желязо е под формата на железен бисглицинат хелат- това е най-бионаличната, нетоксична  и абсорбираща се от човешкото тяло форма на желязото. Железният бисглицинат е в пъти по-безопасен от железния сулфат, криещ рискове от чревно раздразнение- констипация или диария. Този плюс го прави добър избор за прием при бременни и деца.


 Energizing Iron™ 104 mg извлича по-силната активност на хемното желязо (от животински произход), в комбинация с по-леката форма- не-хемно желязо (от растителен произход). Това гарантира, че приемът на Energizing Iron™ 104 mg ще донесе своите ползи за здравето, без риск от предозиране и странични ефекти.


Освен желязо, Energizing Iron™ 104 mg, е източник и на витамин B12– есенциален витамин, който e необходим както за общото здравословно състояние, така и за превенция на анемия, депресивни състояния, усещане за слабост и липса на енергия.


Повече за действието на основните съставки на Energizing Iron™ 104 mg:


Желязото е основен минерал в човешкото тяло, необходим за производството на хемоглобин, притежаващ ролята да пренася кислород от белите дробове и транспортирането му до клетките на тялото. Дефицитът на желязо може да означава, че организмът не е  в състояние да произвежда достатъчно червени кръвни клетки, носещи кислород.  Последствията от тази липса са усещане за слабост и изтощение. Освен, че предотвратява анемията, желязото е хранителна съставка, необходима за поддържане на общото здравословно състояние, енергията и здравословния метаболизъм, тъй като подпомага цялостното клетъчно здраве и участва в много ензимни функции. Желязото играе роля в много ензимни реакции, които помагат на тялото ни да смила храни и абсорбира хранителни вещества. Тези реакции също балансират нивата на хормоните и поддържат здравословното състояние на мозъка, сърцето, кожата, косата, ноктите.


Витамин B12 играе изключително важна роля за правилното функциониране на организма, той е отговорен за производството на червените кръвни клетки и ДНК. Неговите липси в човешкото тяло водят до дефицит и са причина за много неразположения и заболявания. Приемът на витамин B12 води до повишение на енергийните нива в организма. Превантивно средство е при анемия, подпомага здравето на нервната система (за по-добра памет и фокус), действа благоприятно при депресивни състояния и лошо настроение.