• ТЕСТ ЗА НАРКОТИЦИ ТИП ЛЕНТА, ИЗСЛЕДВАНЕ УРИНА ЗА КОКАИН

ТЕСТ ЗА НАРКОТИЦИ ТИП ЛЕНТА, ИЗСЛЕДВАНЕ УРИНА ЗА КОКАИН

3.00лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
Експресен тест тип лента
Каталожен код:
1052
Производител:
Керагон ЕООД

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

Бърз, безопасен и достоверен тест за наркотици в урина.

Основното предимство на тестовете по урина се основа на факта, че наркотиците и продуктите на техния метаболизъм са откриваеми в урината за относително продължителен период от време.

За много групи наркотични вещества, това означава да дадат положителен резултат (открит наркотик) дори дни след употреба.

След приема на наркотик в организма започва разграждането му и елиминирането на продуктите от метаболизма чрез урината. Концентрацията на наркотика в урината е относително висока, а времевия прозорец в който може да бъде засечен е много дълъг – от няколко часа до няколко седмици.

Тестовете по урина са подходящи за обща проверка за употреба на наркотици, като например в изправителни институции (затвори, ТВУ), рехабилитационни центрове, болници, лечебници за лечение със заместващи терапии, от роднини и близки загрижени за техните близки и приятели, в училищата и университетите, за контрол на служители във фирми или при наемане на нови служители.

Важно! Тестовете по урина не могат да определят дали тествания в момента е под въздействието на наркотика. За разлика от тях тестовете по слюнка са по-подходящи за определяне дали лицето е под  въздействие на наркотични вещества в момента на взимане на пробата.

Предназначен е за индикативно определяне за наличие наркотични вещества в човешката урина. Теста дава видим резултат за 5 минути.

Принцип на работа на теста :

Тестът е базиран на принципа на специфична имунологична реакция между антитела и антигени за анализиране на особени компоненти в спесимена на човешката урина. Количественият анализ се основава на съревнованието за свързване с антитела между съединение на наркотичното вещество и свободен наркотик, който евентуално се съдържа в пробата от урина. Когато в пробата от урина има наркотично вещество, то се състезава със съединението на наркотичното вещество. Когато количеството в пробата е повече от граничната стойност за съответния наркотик, то ще предотврати свързването на свободния наркотик с антителата. Следователно, при положителната проба няма да се появи оцветена ивица в тестовата зона, докато наличието на оцветена ивица показва отрицателен резултат. На теста има контролна линия, която служи за контрол. Тази ивица трябва винаги да се появява в контролната зона, ако тестът се съхранява при добри условия и е извършен правилно.

Вземане на пропа :

За всеки тест е необходима минимално количество проба не повече от 50 ml. Пробите от прясна урина не се нуждаят от специални манипулации или обработка. Пробата трябва да се вземе в чист, сух, пластмасов или стъклен контейнер. Контролирайте даването на пробата за да избегнете манипулиране, тъй като зависимите могат да са изключително изобретателни как да измамят при даване на проба.

Качествен контрол :

Контролната лента на теста е вътрешен реагент и служи за контрол върху процедурата. Тя ще се появи ако теста е извършен правилно и реагентите са реактивирани.

Начин на ползване :

1. Оставете всички материали и проби да достигнат стайна температура.

2. Извадете тестовата лента от запечатаното фолио.

3. Потопете долния край на тест-лентата в урината за 5 секунди.

4. Извадете и оставете тест-лентата на сухо и равно място.

5. Изчакайте 5 минути и отчетете резултата.

Резултати :

Негативен/Negative: Появяват се две оцветени ленти . Появата на две оцветени ленти, една в линията на тестовата зона и една в зоната на контролната линия (C), индикират негативни резултати. Негативният резултат не индикира отсъствието на наркотик в спесимена. Той само индикира че нивото на наркотик в спесимена е по-ниско от граничното ниво за съответния наркотик.

Позитивен/Positive: Една оцветена лента се появява в зоната на контролната линия (С). Не се открива оцветена лента в зоната на тестовата линия . Това е индикация, че нивото на съответния наркотик в спесимена над граничната стойност.

Невалиден/Invalid: Ако няма оцветена лента в зоната на контролната линия – резултатът от теста е невалиден. Възможно е пробата да не е взета правилно, теста да е с изтекъл срок на валидност или да не е съхраняван правилно.