• Dräger INTERLOCK 5000 дрегер-имобилайзер за МПС

Dräger INTERLOCK 5000 дрегер-имобилайзер за МПС

3,240.00лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
дрегер
Каталожен код:
2764
Производител:
Alcotester

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

Dräger Interlock 5000 e система за контрол на МПС – дрегер-имобилайзер, блокиращ двигател, ако открие алкохол в теста на водача на МПС.


В редица държави има законодателно изискване за наличие на такова устройство, например при превоз на деца с автобус, управление на тежкотоварни камиони. Нпрофесионални шофьори могат да бъдат задължени да си сложат в личния автомобил дрегер-имобилайзер за период на пробация, ако са били хванати да управляват МПС с концентрация над разрешената.


Dräger Interlock 5000 се състои от два компонента:


уред за измерване на алкохол в дъха

контролиращо устройство

Преди да стартира двигателят, имобилайзерът изисква от шофьора да даде проба. Концентрацията на алкохол в пробата определя дали контролиращото устройство ще освободи двигателя и автомобилът ще може да запали.


Dräger Interlock 5000 е незаменим помощник в превенцията на рискове след употреба на алкохол, включително остатъчен алкохол – за персонал, пътници, товари и стоки. Имобилайзерът е важна част от условията за безопасност на компанията и редуцирането на трудовите злополуки и уврежданията на имущество , които се получават вследствие на употребата на алкохол.


Дизайнът на уреда е ергономичен, а работата е лесна и интуитивна благодарение на големия дисплей. Мундщуците се закрепват удобно на гърба на измерващото устройство. Самото измерващо устройство на Interlock 5000 е неразпознаваемо за незапознатите като имобилайзер, така че пътниците в превозното средство не се смущават.


Interlock 5000 е с вграден режим “Изчакване” с ниска консумация на електроенергия, когато не се използва активно, като по този начин не пречи на превозното средство. Имобилайзерът е надежден при екстремни температури в диапазона от -45 °C до + 85 °C.


Interlock 5000 работи с електрохимичен сензор, което гарантира, че се улавят само и единствено етанолови пари и никакви други вещества. Всяка проба се документира и се съхранява в контролиращото устройство. Вградената памет може да побере до 30 000 теста с детайли като:


отказ от даване на изисквана проба;

измерена алкохолна концентрация;

стартиране и спиране на двигателя;

проби с възможни опити за манипулиране на резултата.

При необходимост данните могат да се прехвърлят на персонален компютър посредством инфрачервен интерфейс и допълнително анализирани. В контролиращото устройство паметта е защитена и може да се изтегли само от лице с право на достъп и необходимия софтуер и хардуер.


Препоръчаният от производителя период на техническа поддръжка и калибриране за Interlock 5000 е 12 месеца.