• DINGO SCREEN, без мундщук

DINGO SCREEN, без мундщук

720.00лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
дрегер
Каталожен код:
2759
Производител:
Alcotester

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

Dingo Screen е скринингов дрегер от индикаторен тип за бързо диагностициране на състоянието на алкохолно опиянение. Подходящ за тестване на голям поток хора с бърза скорост и при висока точност. Този модел е разработен специално за пътните полицаи в Южна Корея, позволявайки им да проверяват шофьорите лесно, бързо и хигиенично при високо натоварване, каквото са масовите проверки на пътя например.


Dingo Screen е много лесен за използване. Има само един бутон – за включване. До 10 секунди приборът е готов за тест. Тестването се задейства автоматично, без натискане на бутон, в момента, когато дрегерът усети въздушна струя към сензора. В този момент дрегерът издава звуков сигнал за тестване и само след 2 секунди показва резултата чрез звук и светлинна индикация. В готовност е за следващ тест практически веднага, трябва само да го поднесете към следващия тестван субект, за да стартира нов тест.


При задействане на теста се издава специфичен звуков сигнал, който индикира проверяващия, че тестваният издиша в правилна посока и достатъчно силно. В противен случай дрегерът остава в готовност, но не извършва анализ.


Dingo Screen може да работи и в режим на принудително взимане на проба. Това е много удобно, когато трябва да се анализира въздухът от околната среда (например кабината на автомобила) за наличие на алкохол или ако тестваният не може да даде съзнателно проба.Основните предимства на модела са:


Бърз: отчитането и подготовката за следващ тест е само 2 секунди;


Интуитивен: тестването се задейства автоматично в момента, когато дрегерът отчете издишване към сензора;


Хигиеничен: няма пряк допир между тествания и дрегера – работи изцяло безконтактно;


С ниски разходи: работи с акумулаторни батерии и без мундщук, т.е. няма нужда от резервни консумативи.


Тези предимства правят дрегера Dingo Screen много подходящ за фирмите, нуждаещи се от бързина и ниски експлоатационни разходи при голям персонал, подлежащ на контрол.


Резултатът от теста се визуализира със звуци и светодиодни индикатори отпред и отстрани, като всеки цвят съответства на определен диапазон от концентрации на алкохол в издишания въздух:


Зелен – успешен тест, не е открит алкохол или концентрацията му е под прага от 0,20 промила;


Жълт – открит алкохол с ниска концентрация в диапазона от 0.21 до 0.50 промила;


Червен – открит алкохол с голяма концентрация, резултатът е над 0.51 промила.


Предимството на този модел спрямо по-евтиния аналогичен дрегер Alcoscan AL1100 е по-дългият интервал на техническо обслужване, постигнат благодарение на сензора от електрохимичен тип.Редовното калибриране на дрегера Ви гарантира както прецизността на измерванията в краткосрочен план, така и работата на анализатора за дълги години напред.

Бърза поръчка