• DGL - Deglycyrrhizinated Licorice Extract/ ДиДжиЕл - Деглициризиран сладник / Женско биле - 100 дъвчащи таблетки

DGL - Deglycyrrhizinated Licorice Extract/ ДиДжиЕл - Деглициризиран сладник / Женско биле - 100 дъвчащи таблетки

  • Производител: Natures Way products Inc, САЩ
  • Модел: таблетки
  • Каталожен код: 10617
  • Наличност: В наличност
  • Цена: 36.04лв.


Срещу стомашни-чревни неразположения - киселини, подуване, тежест, парене и рефлукс. Ефикасно средство срещу развитие на бактерията Helicobacter pylori.

Ди Джи Ел - Деглициризиниран сладник (корен) – естествен продукт в подкрепа на нормалното храносмилане.

Съдържа висококачествен, деглициризиниран екстракт от сладък корен, патентован като GutGard™. GutGard™ е с клинично доказана ефикасност и има следните ползи:

при стомашни киселини – успокоява стомашната лигавица, намалява тежестта и паренето в горната част на корема и задгръдната кост. съдейства за потискане на рефлукса (връщането на киселината от стомаха в хранопровода);

спомага за нормалното храносмилане и облекчава състояния като подуване и тежест след хранене;

допринася за потискане развитието на Helicobacter pylori – бактерия, която причинява стомашни язви и хроничен гастрит;

при пептични язви – подпомага лечението и намалява риска от повторната им поява;

потиска възпалителните процеси в храносмилателния тракт;

проявява спазмолитично действие;

допълнителни ползи: действа секретолитично и отхрачващо, и може да се използва срещу кашлица и възпалено гърло;

Патентованият екстракт от сладък корен – GutGard™ съдържа по-малко от 1% глициризин, благодарение на което въздействието му върху кръвното налягане е максимално неутрализирано.

Сладък корен (Glycyrrhiza glabra) е растение от сем. Бобови (Fabaceae). Известно е още като женско биле, сладник, сладко коренче, ликвириция. От векове се използва в европейската, китайската, арабската и персийската медицина. Заема важно място в Аюрведа, където е описано още преди 3000 години и известно с наименованията Yasti и Madhuka. Култивира се в някои части на Индия, Персия/Иран и Афганистан. У нас растението се среща нарядко по песъчливи места край р. Дунав, но също така се култивира, понеже има статут на защитено растение (ЗБР).

Лечебното действие на сладък корен при стомашна и дуоденална язви, а също и при възпалителни чревни заболявания, е доказвано в многобройни клинични проучвания още през 1970-те години. Благотворните ефекти на растението по отношение на храносмилането и облекчаването на различни смущения (тежест, подуване, гадене и др.) също са отдавна известни. Има надеждно профилактично действие срещу свръхрастежа на патогенната бактерия, причинител на язви – Helicobacter pylori.

От сладкия корен се използват две дроги – необелените корени (Radix Liquiritiae naturale) и обелените корени (Radix Liquiritiae mundana). Фармакопейната дрога са обелените корени, изсушени и стрити на прах.

Най-важните биологично активни компоненти, на които растението дължи лечебните си ефекти, се съдържат в корените му. Те са част от класовете на пентацикличните тритерпеновите сапонини, флавоноидите, кумарините и халконите. Към тези активни вещества принадлежи и тритерпеновият сапонин глициризин, който се отличава със сладкия си вкус (около 50 пъти по-сладък е от захарозата). Най-качествените екстракти от женско биле НЕ съдържат глициризин – той е премахнат от тях, благодарение на което страничните реакции към растението са сведени до минимум. Патентованият екстракт от сладък корен на Nature’s Way – GutGard™, също е деглициризиниран и се отличава с изключително качество и висока степен на безопасност. Той съдържа под 1% глициризин, за да се избегне влиянието върху кръвното налягане. Дозировката е по една таблетка за дъвчене 20 минути преди всяко хранене, или при необходимост.

GutGard ™ е регистрирана търговска марка на Natural Remedies.

Фруктоза, манитол, сорбитол, стеаринова киселина, целулоза, натурални аромати, силициев диоксид, мангезиев стеарат.

Не съдържа: изкуствени оцветители, аромати, консерванти,млечни продукти, глутен, сол, соя, пшеница, дрожди.

Хранителна добавка, 100 дъвчащи таблетки.


Дозировка и приложение

Приложение: допринася за поддържане на добро храносмилане.

Забележка: при бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с  лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Дозировка: да се сдъвкват по 3 таблетки сутрин след закуска и 3 таблетки вечер след вечеря.

Съхранение: на хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Етикети: DGL - Deglycyrrhizinated Licorice Extract/ ДиДжиЕл - Деглициризиран сладник / Женско биле - 100 дъвчащи таблетки