• DetoxiCleanse™ /Оптимална детоксикация/

DetoxiCleanse™ /Оптимална детоксикация/

102.13лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
прах
Каталожен код:
3829
Производител:
Natural Factors

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

DetoxiCleanse™ – естествен продукт за цялостна детоксикация на организма.

DetoxiCleanse™ е източник на богат микс хранителни вещества с мощен детокс ефект върху всички органи и системи в тялото. Съдържа специално подбрани витамини, минерали, антиоксиданти, аминокиселини и растителни екстракти, които осигуряват защита от токсините, открити в околната среда, храната и водата.


Как действа DetoxiCleanse™:


-осигурява мощна подкрепа за собствената детоксикационна система на организма, която функционира посредством черния дроб, белите дробове, бъбреците и кожата;


-подпомага работата на черния дроб, особено по време на естествената детоксикация на фаза 2, когато той филтрира токсичните съединения;


-допринася за производството на вътреклетъчен глутатион и елиминирането на токсичните метали, свободните радикали и други замърсители от организма;


-спомага за намаляване на вредните ефекти на хормона кортизол, който се отделя в по-високи количества при интензивен физически или психически стрес;


-оптимизира чревната перисталтика и противодейства на рециркулацията на токсини в тялото, до която може да доведе запека. Осигурява надеждна детоксикация за стомашно-чревния тракт;


-цялостната детоксикация на организма влияе много благоприятно при хормонален дисбаланс;


-източник на протеини от organic кафяв ориз. Екстрактът от кафяв ориз укрепва здравето на чревните стени и предоставя ползи при възпаление на червата и чувствителност към глутен.


Специалистите отдавна алармират, че в основата на някои от „най-модерните“ заболявания е постоянната експозиция на токсини от детска възраст до късните години от живота.


Високите нива на замърсяване на въздуха, химическите агенти в хранителната верига, в продуктите за битова употреба и в козметиката – всичко това е предпоставка за повишена податливост към инфекции и развитие на рак, диабет, сърдечно-съдови и други болести. Натоварването на организма с лекарства, чиято употреба е неизбежна в редица случаи, също дава своето отражение и може да доведе до сериозни чернодробни увреждания.


Метилживакът (органичната форма на живака) например, е мощен невротоксин, който може да увреди бъбреците и мозъка, и да отключи проблеми със зрението, паметта и слуха. Той може да преодолее кръвно-мозъчната бариера и да достигне централната нервна система, нанасяйки сериозни поражения.


Оловото е един от най-разпространените токсични елементи, натрупващи се в тялото в резултат основно от промишлените замърсявания. Експозицията на олово може да увреди мозъка и централната нервна система, и да предизвика сърдечно-съдови заболявания, невропатия, отслабване на паметта и др.


Качествената детоксикация е единственият начин да намалим вредните ефекти на тези фактори и да поддържаме нормално здравословно състояние.


Широкият спектър нутриенти в DetoxiCleanse™ спомага за неутрализиране на много от токсичните вещества, които проникват в тялото чрез вдишване, контакт с кожата и поглъщане, и допринася за оптималната детоксикация.


Съставът на DetoxiCleanse™ включва: витамини (А, С, Е, D3, В-витамини и др.); минерали (цинк, селен, хром, йод и др.); аминокиселини (Н-ацетил–Л-цистеин, Л-глутамин, Л-метионин и др.); антиоксиданти, включително алфа-липоева киселина, растителни екстракти със силно антиоксидантно действие, извлечени от броколи, млечен бодил и други лечебни растения; ябълков пектин; ензимът бромелаин, хлорофилин и още много други нутриенти, които в комбинация проявяват мощна детокс активност на всички нива в организма.


Едно от ключовите активни вещества в DetoxiCleanse™ е Н-ацетил–Л-цистеин – аминокиселина, която възстановява нивата на чернодробния глутатион, предотвратява увреждането на черния дроб от страна на различни хепатотоксични агенти и намалява токсичността на тежки метали като метилживак и кадмий. Н-ацетил–Л-цистеин е едно от най-ефикасните естествени средства за детоксикация.


Антиоксидантът алфа-липоева киселина поддържа синтеза на глутатион, който тялото произвежда от трите аминокиселини глицин, глутаминова киселина и цистеин. Глутатионът е най-активният антиоксидант, който въздейства на клетъчно ниво. Той обезврежда свободните радикали и предотвратява увреждането на клетъчните мембрани и на митохондриите, поддържайки и удължавайки живота на клетките. Спомага за извеждането на различни токсични агенти от тялото, включително тежки метали, някои лекарства и техните метаболити, и др. Алфа-липоевата киселина осигурява антиоксидантна подкрепа както в мастна, така и във водна среда, предпазва нервните клетки от уврежданията на живака и увеличава екскрецията му.


Екстрактът от бял трън е източник на активното фито-съединение силимарин, което намалява степента на увреждане на черния дроб. Силимаринът може да е особено полезен за хората, които работят в токсична среда и са изложени на вредни вещества като толуол, който се отделя при производството на химични вещества, нефтопроизводството, съдържа се в разтворителите на бои, лепила и др., среща се в козметиката. Екстрактите от бял трън присъстват в много продукти за чернодробна и обща детоксикация.


Екстрактът от хлорела спомага за инхибиране на абсорбцията на диоксини – група силно токсични химикали с канцерогенни и потискащи имунитета свойства.


Екстрактът от броколи подпомага хормоналния баланс, подобрява метаболизма на естрогените и също има мощни хепатопротективни свойства.


Натриевият алгинат възпрепятства абсорбцията на радиоактивния стронций и допринася за намаляване на риска от рак на костите.


Ябълковият пектин спомага за намаляване абсорбцията на друг източник на радиация – радиоактивния изотоп на цезия – цезий 137.


Катехините и полифенолите в зеления чай защитават мозъка от окислително и ДНК увреждане.


Органичните форми на селен (HVP* Хелат) намаляват нивата на живак с до 37%.


Приемът на DetoxiCleanse™ може да ограничи въздействието на химичните агенти на клетъчно, биохимично и физиологично ниво и осигурява оптимална детоксикация на организма.


Продукт с нисък гликемичен индекс и нисък алергенен потенциал. НЕ съдържа глутен. Сертифициран по ISURA.


Всички продукти на Bioclinic Naturals® отговарят или надхвърлят стандарта за Добри производствени практики (GMP), установен от Американската администрация по храните и лекарствата (FDA), Health Canada и Регулаторните органи към здравното министерство на Австралия (TGA).