• Cysti+ / Цисти+ - 14 сашета

Cysti+ / Цисти+ - 14 сашета

  • Модел: сашета
  • Каталожен код: 11476
  • Наличност: В наличност
  • Цена: 25.00лв.


CYSTI + е добавка съдържаща червена боровинка ( ExocyanTM, D-Mannose), фрукто-олигозахаридите на Orafti® P95 и витамин С, особено ефективна при възпаление на уринарният тракт при жените.


СЪСТАВ: 

Устойчиви малтодекстрини (разтворими фибри), D-Маноза; (ExocyanTM CRAN 10S) – сух екстракт от плодове от Американска червена боровинка (10% проантоцианидини);  Orafti® P95 (фрукто-олигозахариди),  Л-аскорбинова киселина (витамин С), ароматизатор; анти-слепващ агент: силициев диоксид; подсладител: сукралоза.

 


Начин на употреба: 

Приемайте  1 саше (3гр) дневно, разтворено в 180мл вода.

Инфекциите на уринарния тракт са често срещан здравен проблем, особено при жените. Причина за това е най-вече устройството на женската пикочо-полова система. По-късата и по-широка уретра благоприятства лесното навлизане на бактерии, особено при грешки в личната хигиена. Задръжката на течности, особено в периода около менструация, също създава предпоставки за инфекция.  Установено е, че 1 от 2 жени са преживели поне един период на цистит през живота си и че 10% от тях страдат от рецидивиращ UTI (инфекция на пикочните пътища).  Доказано е също, Американската червена боровинка (Vaccinium macrocarpori) може да елиминира една от основните й причини, инфекцията от Ешерихия Коли (Escherichia coli), бактерия, отговорна за 85% от инфекциите. През годините Индианците обичайно използвали растението за множество неразположения и съвсем естествено първите европейски преселници бързо се приобщили към традицията да се възползват от лечебните  му свойства. От началото на 21 век американската червена боровинка е обект на редица изследвания, които доказват лечебните ù свойства и стават причина тя да получи прозвището „суперплод“. Най-значими са изследванията на ефектите срещу инфекции на пикочните пътища, включително цистит. Полезното действие е доказано и се дължи на специалните за растението проантоцианидини тип А.

Формулата още съдържа и Д-Маноза, естествен захарид, който се съдържа в редица растения, едно от които са боровинките. Този захарид няма нищо общо с антибиотиците и другите лекарствени срества, но въпреки това помага за елиминирането на бактерията Е-коли в уриналния тракт. Е-коли е бактерия, отговорна за 90% от инфекциите на пикучния мехур и циститите.Въпреки, че една част от D-Mannose, която попада в тялото, се усвоява от организма, по-голямото част от захарида се изхвърля чрез уриналния тракт. По този начин, захаридът действа благотворно върху тялото, понеже няма разрушителен ефект спрямо клетките и микро флората в тялото.В пикучния мехур, D-Mannose се прилепва към нежеланите и вредни външни частици, което предотвратява тяхното натрупване по стените на пикучния мехур. Поради факта, че изключително малки количества от Д-Манозата се усвояват в организма, приема на продукта не влияе върху здравословните нива на кръвната захар.

Етикети: Cysti+ / Цисти+ - 14 сашета