• Collagen with Lysine + Vitamin C / Колаген 500 mg с Лизин и Витамин С - 120 таблетки

Collagen with Lysine + Vitamin C / Колаген 500 mg с Лизин и Витамин С - 120 таблетки

35.00лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
таблетки
Каталожен код:
8203
Производител:
Webber Naturals

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

Укрепва съединителната тъкан, ставите, венците и кожата

Колаген 500 mg (С Л-лизин и витамин С) – естествен продукт за поддържане на кожата и ставите.

Продуктът на Webber Naturals съдържа високо усвоим рибен колаген тип II, комбиниран с аминокиселината Л-лизин и витамин С. В комбинация, тези съставки действат в отлична синергия, предоставяйки съществени ползи за костите, ставите и кожата.

Поддържа ставите силни и устойчиви, независимо от възрастта.

Намалява ставните болки и предотвратява дегенерацията на съединителната тъкан.

Има превантивни ефекти по отношение на остеопорозата и други заболявания, засягащи здравето на костите и ставите.

Допринася за защитата на ставите от износване и подпомага възстановяването при спортни травми и наранявания.

Благоприятства поддържането на свежа, гладка и еластична кожа.

Колаген – това е най-често срещаният фиброзен протеин в човешкото тяло, по-конкретно в състава на костите, мускулите, кожата и сухожилията. Той е белтъкът, който поддържа структурата на тялото и му придава здравина. Молекулите  му обикновено се свързват и образуват дълги, тънки фибрили, които придържат клетките една към друга и придават на кожата еластичност.

Колагенът се образува от различни клетки, но основно от клетките на съединителната тъкан. С напредване на възрастта производството му отслабва, което води до бръчки и проблеми със ставите и хрущялите.

В дермата  колагенът спомага за образуването на фибрилна мрежа от клетки (фибробласти), от които се образуват нови клетки и също така допринася за обновяване на мъртвите клетки.

Факторите, които увреждат колагена биват прекомерна консумация на захари, тютюнопушене, излагане на директна слънчева светлина, автоимунни заболявания и др. Приемът на висококачествен колаген под формата на хранителна добавка е лесен и здравословен начин за поддържане на гладка и еластична кожа, и стимулиране здравето на костите и ставите.

Формулата на Webber Naturals – Колаген 500 mg (С Л-лизин и витамин С) осигурява рибен колаген, който се отличава с много висока степен на абсорбция и добро разпределение в тялото. Рибеният колаген стимулира размножаването и подвижността на фибробластите, насърчава естествения колагенов синтез и производството на хиалуронова киселина, активира защитата срещу UVA радиация, поддържа костите, ставите и хрущялите.

Рибеният колаген има високо съдържание на аминокиселини, включително лизин, глицин, пролин, хидроксипролин и др. В комбинация аминокиселините насърчават синтеза на протеини и подпомагат изграждането на телесните тъкани, включително мускули, кости и кожа.

Включеният във формулата витамин С осигурява антиоксидантна защита и подобрява усвояването на колагена и ефектите му върху костите, ставите и кожата.

Л-лизинът е аминокиселина, която работи в отлична синергия с колагена. Тя  подобрява състоянието на кожата и намалява риска от инфекции. Предоставя съществени ползи при акне и може да редуцира рецидивите при херпес.

Микрокристална целулоза, двуосновен калциев фосфат дихидрат, кроскармелоза натрий, стеаринова киселина, хидроксипропил целулоза, обвивка (въглехидратна гума, глицерин), растителен клас магнезиев стеарат (лубрикант).


Не съдържа: изкуствени оцветители, консерванти, подсладители, млечни продукти, нишесте, захар, пшеница, глутен, дрожди, соя, яйца, черупчести, сол, ядки или ГМО.

Хранителна добавка, 120 таблетки.


Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за поддържане на нормалното състояние на кожата, ставите и съединителната тъкан.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка : По 1 таблетка 3 пъти дневно.

Съхранение: На сухо място, недостъпно за деца.

Бърза поръчка