• NADAL® C. difficile Toxins A&B, бърз тест за детекция на Токсин А и B от Clostridium difficile във фецес проби - 10 бр./оп.

NADAL® C. difficile Toxins A&B, бърз тест за детекция на Токсин А и B от Clostridium difficile във фецес проби - 10 бр./оп.

111.15лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
тест
Каталожен код:
2827
Производител:
РИДАКОМ ЕООД

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

Обща информация за теста: 

NADAL® C. difficile Toxins A&B е бърз хроматографски имунилогичен метод за качествена детекция на антигени от Clostridium difficile Токсин А и Б в човешки фекални проби. Тестът подпомага поставянето на диагноза инфекция с C. difficile.
Реагенти и материали, включени в комплекта:


10 NADAL® C. difficile Toxins A&B тест касети

10 еприветки за проба, съдържащи буфер

1 инструкция за употребаВреме за отчитане: 10 мин
Точност:

Тестът NADAL® C. difficile Toxins A&B не показва кръстосана реактивност с други микроорганизми (E.Coli O157:H7,Campylobacter spp, Helicobacter pylori, Salmonella spp, Shigella spp, Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus, Yersinia spp и др. ), присъстващи в човешки фецес проби.


Чувствителност: >99%

Специфичност: >99%


Принцип на теста: 

NADAL® C. difficile Toxins A&B е качествен имунологичен тест за детекция на антигени от Токсин А и Токсин Б на Clostridium difficile в човешки фекални проби. Тест-касетата съдържа 2 тест ленти за детекция съответно на всеки от токсините. Мембраната на тест лентите е покрита с конюгирани антитела, които се свързват с антигените на Токсин А и Б. Капилярни сили движат пробата до тест (Т) региона на тест-касетата, където комплекса конюгат-антиген се свързва със специфични антитела и се генерира оцветяване. За да се счита резулатът от теста за валиден, е необходима появата на зелено оцветяване в контролния (C) регион на тест касетата.Оцветяването в (C) региона е вътрешна контрола, която потвърждава, че тестът е протекъл успешно и че е използвано достатъчно количество проба.


Клинична значимост:

Clostridium difficileе анаеробна грам-положителна спорообразуваща бактерия – свойство, което осигурява дългосрочното преживяване на C. difficile в организма на инфектиран пациент или в околната среда. Заразяване с C. difficile е възможно по фекално-орален път.C. difficileе основният патоген свързан с появата на диария в следствие от употребата на антибиотици и псевдомембранен колит при хоспитализирани пациенти. 

Здрави пациенти с нормално развита микрофлора на дебелото черво са резистентни към заразяване с C. difficile. Всеки фактор причиняваш промени в състава на чревната микрофлора повишава вероятността от инфекция с C. difficilе след лечение с широкоспектърни антибиотици като пеницилин, цефалоспорин и клиндамицин. 

Симптомите, които се наблюдават при заразяване с C. difficilе са в резултат на освобождаването на два високомлекулни токсина – A и Б. Те причиняват клиничните прояви на инфекцията: диария, псевдомембранен колит, токсичен мегаколон и понякога водят до фатален изход от заболяването.

Бърза поръчка