• ЦИКАТРИДИНА / CICATRIDINA вагинални овули при парене, сухота, дискомфорт Naturpharma

ЦИКАТРИДИНА / CICATRIDINA вагинални овули при парене, сухота, дискомфорт Naturpharma

20.00лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
овули
Каталожен код:
5556

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

Cicatridina / Цикатридина овули с хиалуронова киселина са пълноценна грижа за вашето интимно здраве при парене, сухота, сърбеж и дискомфорт в деликатната зона на влагалището. Те са формулирани с цел да запазят и възвърнат здравето и влажността на влагалището. Това е най-успешният продукт на Farma Derma, Италия – водеща на европейския пазар компания за гинекологични продукти.Показания на Цикатридина овули:


при сухота, парене, сърбеж и дискомфорт

за безпроблемен и пълноценен полов контакт

при всички състояния, нарушаващи нормалната екосистема на влагалището

в периодa на менопауза и постменопауза

за заздравяване след раждане

при лъчетерапия, използвана при лечението на шийката на матката и ендометриума

 


Цикатридина овули са с уникален патентован състав и троен механизъм на действие:


Овлажнява влагалището

Защитава от появата на инфекции

Възстановява нарушената функция на влагалищната лигавица и стена

 


Цикатридина овули защитават влагалището


Цикатридина овули са безопасен и безвреден продукт, който се разтваря много бързо и обгръща като нов слой цялата влагалищна стена, като по този начин едновременно овлажнява и предпазва от различни инфекции.

Цикатридина овули съдържа оптимално количество хиалуронова киселина. Достатъчното количество хиалуронова киселина е условие за стартиране процеса на възстановяване и заздравяване на влагалищната стена. Хиалуроновата киселина поставя началото на изграждането на всички слоеве на влагалищната лигавица, като осигурява поддържане на нормалните физиологични параметри.


Хиалуроновата киселина е най-хидрофилната (лесно свързваща се с водата) молекула в човешкото тяло, което означава, че е в състояние да привлече огромно количество вода. Това позволява стената на влагалището да поддържа постоянна влажност, с което да се решат проблемите, като парене, сърбеж и дискомфорт при уриниране.


В Цикатридина овули хиалуроновата киселина е комбинирана с природни съставки (масла от невен, азиатска центела, алое вера и чаено дърво) с изразено противовъзпалително действие за гарантиране на спокойна, жизнена и без възпаления и раздразнения вагинална среда.


Цикатридина овули и твоят сексуален живот


Интимната хигиена е неделима част от грижата за сексуалното здраве. Лубрикиращото действие е препоръчително при полови контакти, защото протриването и увреждането на лигавицата представляват „входна врата“ за микроорганизми, причиняващи инфекции – както при жената, така и при партньора ѝ.


Цикатридина овули може да се комбинират с други лубриканти, използвани по време на полов акт.


Профилактична употреба на Цикатридина овули


Профилактичното използване на Цикатридина овули увеличава значително защитата от инфекции и гарантира здрава интимна среда. Употребата им поддържа нормалната екосистема на влагалището.


С цел по-ефективна защита от инфекции използвайте Цикатридина овули след басейн, плаж, фитнес, след употреба на тампони, дамски превръзки и др.


Внимание! Лятото е сезонът за почивка на море. Комбинацията от излагане на слънце, контакт със замърсена вода (морска, в басейн) и друга среда допринася за повишаване риска от развитие на бактериална вагиноза.
Цикатридина овули в периода на пременопауза и менопауза


Навлизането в периода на менопауза в никакъв случай не означава, че жената трябва да се лиши от комфорта си на здрава, пълноценна и полово активна жена. За да постигне това съвременната жена се нуждае от грижа за здравето на влагалището си.


Употребата на Цикатридина овули подобрява влажността, премахва дискомфорта и подпомага здравината и еластичността на влагалищната стена.


 


Състав (на 1 овула):


Натриева сол на хиалуронова киселина5 мг

Азиатска центела, маслен екстракт60 мг

Невен, маслен екстракт60 мг

Алое вера, маслен екстракт60 мг

Чаено дърво, есенциално масло2 мг


Хиалуроновата киселина е основен фактор в процеса на изграждане на здрава тъкан. Образува защитен слой, който защитава влагалището от болестотворни микроорганизми. Екстрактите от азиатска центела, невен, алое вера и чаено дърво са уникална патентована комбинация от специално подбрани природни екстракти, които притежават изразено съдоукрепващо, противовъзпалително, противогъбично, противовирусно и успокояващо действие.

 


Начин на употреба:


За профилактика: употребявайте Цикатридина овули по 1 път вечер в продължение на 10 дни, поне 2 пъти годишно.

При болка, сухота и дискомфорт по време на полов акт: поставете една овула Цикатридина във влагалището половин-един час преди половия контакт. Тя ще се разтвори бързо, ще овлажни влагалището и ще осигури пълноценно и безпроблемно преживяване.

В периода на пременопауза и менопауза: употребявайте Цикатридина овули всеки ден по 1 овула вечер за първите 10 дни (1 опаковка), след което през ден по 1 овула в следващите 20 дни (1 опаковка). Действието ще продължи в рамките на следващите 1-2 месеца, след което в зависимост от вашия индивидуален естрогенен профил, вероятно ще се наложи повторна употреба.

 


Опаковка: 10 вагинални овули


 


Странични действия и лекарствени взаимодействия:


До момента не са наблюдавани странични реакции при приложение на продукта, както и лекарствени взаимодействия с други продукти.


В случай на индивидуална свръхчувствителност към един от компонентите на продукта.


При бременност и кърмене. Безопасността при употреба на вагиналните овули Цикатридина по време на бременност и кърмене не е демонстрирана. При такива обстоятелства се препоръчва да се консултирате с вашия лекар.


Използването на продукти за локално приложение, особено за по-дълги периоди от време, може да причини сенсибилизация. Ако това се случи, прекратете лечението и се консултирайте с лекар, за да ви назначи подходяща терапия. Ако се появят нежелани ефекти, информирайте за това вашия лекар или фармацевт.


Съхранявайте продукта на недостъпни за деца места. Избягвайте контакт с очите. Не поглъщайте.


Цикатридина овули се препоръчва от водещите АГ специалисти в Европа и България за широк диапазон от гинекологични индикации, за които може да разберете от вашия акушер-гинеколог.