• Ecological Formulas® NADH (Nicotinamide adenine dinucleotide) Никотинамид Аденин Динуклеотид - 60 капсули

Ecological Formulas® NADH (Nicotinamide adenine dinucleotide) Никотинамид Аденин Динуклеотид - 60 капсули

  • Модел: капсули
  • Каталожен код: 10970
  • Наличност: В наличност
  • Цена: 52.00лв.


NADH представлява високоефективна и висококонцентрирана редуцирана форма на NAD – важен коензим в човешката физиология с изключително критична роля в електронната транспортна верига. Продуктът не съдържа алергени, ГМО и други вредни примеси.

 

За кого е полезен коензимът NADH?

NADH се препоръчва в подкрепа на редица процеси в тялото и профилактика на множество състояния и нарушения на централната и периферната нервна система, за поддържане на тонуса на тялото и издръжливостта.


Ползи от NADH

Облекчава състоянието на хроничната умора.

Има известен укрепващ и поддържащ ефект при ставни увреждания.

Намалява риска от редица дегенеративни нарушения като Болестта на Алцхаймер, деменция и Болестта на Паркинсон.

Спомага за подобряването на настроението и се препоръчва за профилактика на депресивни състояния и тревожност.

Подпомага естественото производство на енергия в тялото.

Повишава когнитивните способности като умение за концентрация, памет, мотивация и други.

Намалява степента на умствено изтощение.

Препоръчва се за активно трениращи, тъй като има ускоряващ ефект върху възстановителните способности на мускулатурата и увеличава резултатите в залата.

Има данни, че NADH подпомага регулирането на артериалното кръвно налягане и нивата на лошия холестерол в тялото.

Разполага с антиоксидантни свойства и подпомага прочистването на черния дроб.

Има известни ани-ейдж свойства върху клетките.

Намалява страничните ефекти на някои силно токсични медикаменти, включително и за сериозни заболявания като СПИН.

 

Какво представлява NADH?

NADH е редуцирана форма на коензима NAD. Смята се, че в тази форма той е по-лесен за усвояване от организма. Тя се различава от структурата на коензима NAD по това, че включва в състава си и водороден йон. Сам по себе си NADH се синтезира самостоятелно и в човешкото тяло и то посредством един от витамините от груба В, ниацин.

Основната роля на NADH е да участва в клетъчното дишане и така наречения Цикъл на Кребс, при който се повишават енергийните запаси в тялото. Едновременно с това NADH спомагат и за окислителното фосфорилиране и гликолизата в организма, което означава, че има многостранна роля за биохимичните процеси в тялото. Поради факта, че представлява ко-фактор NADH се свързва с редица други ензими в тялото и подпомага изграждането и разграждането на микроелементите, а с това и създаване на допълнителна енергия за тялото под формата на еденозин трифосфат.

Освен да пренася енергия към клетките, както и да спомага ензимната дейност в организма, NADH увеличава и степента на преносимост на нервните сигнали. По-конкретно съединението подпомага невротрансиметерите допамин и норепинефрин. Ето защо в редица проучвания той е сочен и като добро превантивно средство срещу емоционална нестабилност и при склонност към депресии. Възможността на NADH да намалява хроничната умора се обяснява със свойството му да поправя нанесените щети на митохондриите, които представляват най-тънките клетъчни структури, които обаче носят и основната мощ и тонус на клетките.

По последни от съвременните проучвания в областта на хроничната умора става ясно, че тя се третира по-ефикасно в съвместен прием на NADH с хранителна добавка, съдържаща коензим. Коензим Q10 присъства в редица формули, създадени от Ecological Formulas. Компанията е известна с дългогодишния си опит в създаването на висококачествени натурални продукти за поддържането на отделни органи или системи от такива, структурирани в отделни серии.   


Други съставки: манитол, хидроксипропилметилцелулоза, калиев бикарбонат, магнезиев стеарат, d-Алфа токоферол сукцинат.

Не съдържа: царевични продукти, соя, мая и производни, яйчни продукти, глутен, пшеница, млечни продукти, изкуствени оцветители, аромати, консерванти.

Хранителна добавка, 60 капсули.  


Дозировка и приложение

Приложение: допринася за защита на клетките от оксидативен стрес, за нормалната функция на белите кръвни телца, имунната и сърдечно-съдовата системи.

Забележка: при бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка: по 1 капсула дневно при необходимост, за предпочитане с храна.

Съхранение: на хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Етикети: Ecological Formulas® NADH (Nicotinamide adenine dinucleotide) Никотинамид Аденин Динуклеотид - 60 капсули