• Cell Forté MAX³ (IP-6, инозитол, майтаке и котешки нокът)

Cell Forté MAX³ (IP-6, инозитол, майтаке и котешки нокът)

109.95лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
капсули
Каталожен код:
3881
Производител:
Enzymatic Therapy, Inc

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

Cell Forté® MAX3 – мощно средство за силна имунна система.

Cell Forté® MAX³ е високачествена формула, укрепваща естествените съпротивителни сили на организма. Съчетава по балансиран начин инозитол, инозитол хексафосфат (IP-6), медицински гъби майтаке, екстракт от котешки нокът, калций, магнезий и фосфор.


Комбинацията от всички съставки работи синергично за модулиране и поддържане на устойчива имунна система. Проучвания сочат, че патентованата комбинация от IP-6 и инозитол увеличава активността на естествените клетки-убийци с до 58%. Подобно на тях, медицинските гъби майтаке могат да повишат активността на макрофагите (вид бели кръвни клетки) до 133%. Екстрактът от котешки нокът притежава сходно действие, подобрявайки силата на имунните Т-клетки с 137% и B- клетките с 82%.  Тази естествена подкрепа за усточива имунна система не крие рискове от свръхстимулация.


Действие на основните съставки в Cell Forté® MAX³:


Инозитол и инозитол хексафосфат (IP-6)– IP-6 е витаминоподобна субстанция, която се намира в животните и много растения, особено в зърнените култури, ядки и бобови растения. IP-6 се използва и за подсилване на имунната система, лечение на анемия и предотвратяване на сърдечни заболявания и камъни в бъбреците. Известно е, че участва в регулирането на множество вътреклетъчни функции, такива като сигнална трансдукция, клетъчен растеж и диференциация, функция на тромбоцитите и метаболизъм на холестерола. В комбинация с прием на инозитол, IP-6 намира приложение за подпомагане лечението  и превенция на ракови заболявания, чрез забавяне деленето на раковите клетки. Съществува твърдение, че може да се свърже с определени минерали, намалявайки риска от рак на дебелото черво. Оказва силни антиоксидантни свойства и способност да намали риска от сърдечни пристъпи.

Екстракт от медицински гъби майтаке (D-фракция)– притежава широкоспектърно полезно действие за здравето. Регулира кръвната захар, понижава нивата на холестерола, подпомага за поддържане на усточива имунна система. Оказва мощни адаптогенни свойства. Стандартизираният екстракт майтаке от D-фракция проявява най-силни свойства да потенцира и активира имунната система.

Екстракт от кoтешки нокът – стандартизиран екстракт с високо наличие на POAs (пентациклични оксиндолови алкалоиди). Доказано котешкият нокът насърчава здравословните нива за силна имунна система, включително поддържа функциите на B и Т-клетките за силен имунен отговор.

Калций – важен минерал, както за здравето на костите и зъбите, така и за повишаване на защитните функции на организма. Насърчава неспецифичния вроден имунитет, повишава съпротивителните сили.

Фосфор- минерал, чиято роля е превръщането на хранителните вещества в енергия и оптималната употреба на витамините. Регулира предаването на нервни импулси и мускулното съкращаване.

Магнезий – оказва силно противовъзпалително действие, притежава антиоксидантни свойства, от ключово значение в борбата със свободните радикали и тяхното пагубно въздействие за клетъчното здраве.