• NADAL® Campylobacter, бърз тест за детекция на антигени от Campylobacter във фецес проби - 10 бр./оп.

NADAL® Campylobacter, бърз тест за детекция на антигени от Campylobacter във фецес проби - 10 бр./оп.

79.00лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
тест
Каталожен код:
2838
Производител:
РИДАКОМ ЕООД

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

Обща информация за теста: 

NADAL® Campylobacter Test e бърз хроматографски имунологичен тест за качественото определяне на наличието на Campylobacter-антигени в човешки фекални проби. Тестът е предназначен за професионална употреба и подпомага диагностицирането на кампилобактериоза.


Реагенти и материали, включени в комплекта:


10 NADAL® Campylobacter тест касети

10 епруветки за проба, съдържащи буфер

1 инструкция за употребаВреме за отчитане: 10 мин
Точност:

Тестът NADAL® Campylobacter не показва кръстосана реактивност към други микроорганизми (Staphylococcus aureus, H. pylori, Shigella, E. coli O157:H7, Salmonella и др), присъстващи в човешки фецес проби.


Данните за чувствителност и точност на теста NADAL® Campylobacter са получени при сравнение с теста ImmunoCard STAT! CAMPY, Meridian Bioscience.


Чувствителност: >99% Специфичност: 98%


Принцип на теста:

При теста NADAL® Campylobacter пробата взаимодейства с моноклонални антитела срещу Campylobacter, с които е покрит тест (Т) региона касетата, както и с антитела, свързани с цветен реагент. В случай, че резултатът от теста е положителен, при взаимодействие с цветните конюгати се генерира оцветяване в Т региона на касетата. Появата на зелено оцветяване в контролния (C) регион на тест-касетата е гаранция, че е използвано достатъчно колиество проба и рекациите, на които е базиран теста са протекли коректно.


Клинична значимост:

Кампилобактериозата е инфекциозно заболявне, причинявано от бактерии от рода Campylobacter. Симптомите на заболяването се появяват 2 до 5 дни след и се представляват най-често: диария (понякога кървава), болки в корема и треска. Обичайно симптомите се наблюдават в рамките на седмица. В някои случаи заразяването не води до повявата на симптоми. В случаите на компрометирана имунна система обаче, е възможно развитието на животозастрашаващи състояния.