• Body Essential Силиций с калций 490 mg

Body Essential Силиций с калций 490 mg

21.81лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
таблетки
Каталожен код:
2446
Производител:
Natures Way products Inc, САЩ

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

Body Essential® Силиций с калций 490 mg – естествен продукт за подсилване на костите и съединителната тъкан, и поддържане нормалното състояние на кожата, косата и ноктите.

Body Essential® Силиций с калций съдържа основните хранителни вещества, необходими за укрепването на костите, заздравяването на косата и ноктите, и поддържането на кожата свежа и гладка. Ключовата съставка в тази натурална формула е силицият, наричан още „минерал на красотата”, заради благотворните си ефекти върху кожата, косата и ноктите. Но действието му не се изчерпва до там – той е ключов нутриент и за подсилване на костите и съединителната тъкан.


Описание

Силицият, известен още като силициев диоксид или SiO2 е безцветно, бяло, химическо съединение. Състои се от най-често срещаните на планетата елементи – силиций (Si) и кислород (O2). Също така е най-богатата съставка в земната кора, където съставлява 59% от общия й състав. Силицият присъства навсякъде – в храната, скалите, растенията, лекарствата, козметиката, пастите за зъби и др. Има го и в човешкото тяло.

Използва се и като хранителна добавка и пълнител на лекарства и витамини. Той има ниска бионаличност, което означава, че тялото абсорбира само малко количество силициев диоксид, а останалото отделя с урината. По-голямото количество силициев диоксид в тялото е под формата на ортосилициева киселина, която присъства в костите, сухожилията, аортата, черния дроб и бъбреците.

Силицият е лепилото, което поддържа структурите на тялото. Той играе ключова роля във формирането на колаген – изграждащият блок на кожата, косата и ноктите, и е крайно необходим за подобряване силата и плътността на костите.

Дефицитът на силиций води до деформации в периферните кости и черепа, разрушаване на хрущяла, намаляване производството на колаген и нарушаване минералния баланс на бедрената кост и прешлените. Недостигът му оставя видими следи и върху състоянието на кожата, косата и ноктите. Кожата остарява по-бързо – отпуска се, появяват се преждевременни бръчки, изглежда похабена. Косата става по-суха и безжизнена, и започва да расте бавно. Ноктите са чупливи.


Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за нормалното състояние на косата, кожата, ноктите, костите и съединителната тъкан.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка и приложение: За възрастни и деца над 12 годишна възраст: по 2 капсули 2-3 пъти дневно за предпочитане с храна.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!