• Body Essential Силиций (гел)

Body Essential Силиций (гел)

101.00лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
гел
Каталожен код:
2447
Производител:
Natures Way products Inc, САЩ

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

Body Essential® Силиций (гел) – естествен продукт срещу косопад, похабена кожа и чупливи нокти.

Изборът на натурални продукти за поддържане на кожата, косата и ноктите вече е доста богат. Но сред тях най-обещаващи са онези със съдържание на силиций – минералът с критично важно значение за растежа и плътността на косата, красотата на кожата и здравината на ноктите.


Описание

Силицият е микронутриент с решаващо значение за нормалните функции на организма във всяка възраст. Този минерал балансира нивата на калций, магнезий и витамин D в тялото, което има отношение към хормоналния баланс, предотвратяването на косопада и поддържането на здрава и плътна коса, и др.

Силицият също така укрепва имунната система, благодарение на способността си да алкализира. А киселата среда отслабва организма и увеличава риска от болести. Силицият насърчава производството на антитела, които укрепват организма и поддържат нормални нива на рН.

Особено голямо е въздействието на силиция върху кожата, косата и ноктите. Установено е, че една от основните причини за косопада, изтъняването на косъма и ускореното стареене на кожата е недостигът на силиций, който с възрастта се увеличава все повече. Но допълнителният прием на силиций може да компенсира тази загуба и значително да подобри състоянието на тези толкова важни „опорни точки” на красотата.

Установено е, че киселинната среда в тялото разрушава и уврежда космените фоликули. Една от причините силицият да въздейства толкова благотворно на кожата, косата и ноктите, се дължи на алкализиращото му действие. Силицият е от огромно значение за транспортирането на хранителни вещества към космените фоликули, което е пряко свързано със състоянието на косата.

Важно е да се знае, че силицият се използва от тялото и за производството на колаген – жизненоважният протеин, който играе определяща роля за поддържането на кожата. Без достатчно силиций, видът на кожата рязко се влошава, тя се отпуска и състарява преждевременно.


Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за нормалното състояние на косата, кожата, ноктите, костите и съединителната тъкан.

Забележка: При бременност и кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка и приложение: За възрастни и деца над 12 годишна възраст: по 1 с.л /15 ml дневно, разтворена във вода или сок.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца! След отваряне съхранявайте в хладилник, при температура над 4°C.