• Bärbel Drexel Bitter-Wohl Essenz - Билкова тинктура за добро храносмилане - 50 мл

Bärbel Drexel Bitter-Wohl Essenz - Билкова тинктура за добро храносмилане - 50 мл

 • Производител: Bärbel Drexel
 • Модел: тинктура
 • Каталожен код: 9681
 • Наличност: В наличност
 • Цена: 5.80лв.


Bitter-Wohl Essenz е билкова тинктура със съдържание на екстракти от горчиви растения, които подпомагат храносмилането и облекчават стомашния дискомфорт.

Bitter-Wohl Essenz комбинира извлеци от горчивче, джинджифил, жълта тинтява, ангелика, обикновен пелин и червен кантарион в съчетание с кристална сол.


Как действа Bitter-Wohl Essenz?

 • Стимулира производството на храносмилателни сокове и ензими.
 • Подпомага нормалното състояние на чревната флора и процесите на храносмилане.
 • Допринася за облекчаване на дискомфорта след обилно хранене и/или консумация на тежки и мазни храни.
 • Намалява подуването на корема и усещането за тежест.
 • Проявява тонизиращо действие и съдейства за намаляване на умората след хранене.
 • Помага при кинетоза (прилошаване при пътуване), потискайки симптоми като гадене и позиви за повръщане, повишена чувствителност към миризми, слабост и др.
 • Стимулира производството на жлъчка и поддържа нормалното функциониране на черния дроб.

За да се възползвате от горепосочените ефекти и да възстановите стомашния си комфорт, приемайте Bitter-Wohl Essenz преди или след хранене!


Горчиви билки за оптималното функциониране на храносмилателната система

Ползите от горчивите билки за стомашно-чревния тракт са отдавна известни. Тези растения съдържат активни съставки, задействащи специфични процеси в невро-ендокринната система, включително синтеза на хормона гастрин, който се отделя от клетките на стомашната лигавица.

Гастринът стимулира производството на солна киселина, на ензима пепсин и други компоненти, които играят изключително важна роля за правилното храносмилане.

Т. нар. „горчив рефлекс“, задействан от приема на екстракти от горчиви билки, подпомага и чернодробната функция, както и производството на жлъчен сок и храносмилателни ензими.

Горчивите билки биват два основни вида – стимулиращи потока на жлъчен сок (жлъчетворни) и предпазващи черния дроб от увреждане (хепатопротектори).

Bitter-Wohl Essenz съдържа предимно екстракти от жлъчетворни билки със силно противовъзпалително, газогонно и подпомагащо храносмилането и обработката на мазнините действие.

Кристалната сол, включена в състава на продукта засилва тези ползи и стимулира абсорбцията на полезни хранителни вещества в червата. 

Bitter-Wohl Essenz не съдържа алкохол!  

Вода, кристална сол, екстракти от корен на ангелика (1.88%), червен кантарион (1.88%), жълта тинтява (1.41%), обикновен пелин (1.41 %) горчивче (0.94%), джинджифил (0.47%).


Не съдържа: Лактоза, глутен. Подходящо за вегани/вегетарианци/диабетици.


Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за нормалното състояние на храносмилателната система. 

Забележка: Информация за диабетици: 20 капки съответстват на 0,01 ВЕ. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза. 

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: Разклатете добре преди употреба. По 20 капки дневно преди хранене или след обилно хранене, разредени в малко количество вода (до 20 ml).

Етикети: ангелика, храносмилане, без глутен, без лактоза, за вегани, за вегетарианци, за диабетици