• БИО Каму Каму, сурово, на прах, Бурел Органикс, 100 гр.

БИО Каму Каму, сурово, на прах, Бурел Органикс, 100 гр.

17.00лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
прах
Каталожен код:
3308
Производител:
ЗДРАВНИЦА

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

- 100% Органичен продукт

- Без ГМО, Химикали и Пестициди


Каму Каму е храст, който расте във влажните тропически гори на Амазонка и е най-богатият естествен източник на витамин С, който съществува в природата. Съдържа 30 до 50 пъти повече витамин С, отколкото портокалите и другите цитруси. Не е по-голям от череша или слива, леко кисел на вкус. Ето защо хората в Перу и Бразилия, където расте, го използват за направата на сладка, напитки и сладолед.


Може да бъде открит в западните и централните региони на Амазонския басейн, в близост до водни източници и блата. Цветовете му са малки и бели, със сладък и приятен аромат.


Освен огромното количество витамин С, Каму Каму съдържа бета-каротин, желязо, калций, калий, витамин В, флавоноиди и танини, фибри и протеини. Освен това той съдържа достатъчно количество фосфор, белтъчини, левцин (аминокиселина, която може да се синтезира само при човек с повишени честотни характеристики, образува се в черния дроб), серин (киселина, която влияе на междуклетъчните връзки), тиамин (витамин, който въздейства върху въглехидратите и мазнините), валин (аминокиселина, която влияе върху формирането на тъканите), елагова киселина (съединение, което се отразява на цялостното развитие на организма, смята се, че то предотвратява образуването на раковите клетки), както и фосфор, който бива пълноценно усвояван в тялото и захранва мозъка. Трябва да отбележим, че комбинацията от минерали и витамини подчинени на енергийната активност на това растение (което всъщност се явява енергетик) му позволяват да запази и дори засили полезните си функции след като проникне в тялото ни.


Плодчетата на Каму Каму били използвани от коренното население по амазонка стотици години – полезни и лесно преносими са. Освен за храна, индианците използвали Каму Каму като болкоуспокоително и антисептик.


Местните народи от Амазония традиционно берат плодовете на Каму Каму през сезона, изсушават ги и ги използват за лечебни цели през останалата част от годината. Повечето страни извън Амазонското корито използват суха пудра, която се прави от дехидратирания сок на плода. Прахът е приятен и леко кисело-тръпчив на вкус.


Полезни свойства:


- Укрепва имунната система.

- Подобрява зрението, може да донесе защита от катаракт, глаукома и други очни болести.

- Захранва мозъка.

- Подобрява кръвта.

- Захранва матката.

- Има изразен противовъзпалителен ефект, помага срещу мигрена и главоболие.

- Антимутагенните плодове помагат за преодтвратяването на генетичните мутации, които участват в сформирането на ракови образувания.

- Повишава шансовете на организма за зачеване.

- Регулира теглото и обмяната на веществата.

- Богат на антиоксиданти – подтиска действието на радикала DPPH.

- Забавя естественото стареене.

- Поддържа кожата млада.

- Предпазва от вирусни инфекции.

- Поддържа силен колаген, стави и лигаменти.

- Подобрява белодробното здраве.

- Регулира кръвното налягане.

- Помага за поддържане оптимална яснота на ума в случай на стрес и безпокойство.

- Поддържа функциите на мозъка, очите, сърцето, черния дроб и кожата.


Съдържание:


100% сурово Био каму каму на прах.


Начин на употреба:


Препоръчителна дневна доза: 1 ч.л. на ден


Каму Каму може да се използва като добавка към сокове, коктейли, суров сладолед, сурови десерти или просто към водата за пиене.

Пример: Разтворете една чаена лъжичка Каму Каму в бутилка с вода след като силно разклатите и пиете водата разпределена през деня.


Опаковка: 100 гр.