• БИО Каму Каму на прах - 125 гр.

БИО Каму Каму на прах - 125 гр.

47.80лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
прах
Каталожен код:
2543
Производител:
Nutrisslim

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

Каму каму (Mycaria Dubia) е храстовидно дърво, което расте в реки с черна вода (black water rivers), особено покрай изоставени речни корита, известни като кочас (cochas). Всяка година речните наводнения донасят хранителни вещества в почвата и предотвратяват тяхното изчерпване, което е свързано с типичните методи на отглеждане на това дърво. Това са екосистеми с голямо социално и икономическо значение за амазонската джунгла в Перу. Отглеждането в тези блатни области отнема години за всяко дърво, за да може да узрее достатъчно, за да даде плод. Плодът на дървото е около 2 сантиметра в диаметър и е с лилаво-червеникава обвивка и с жълта месеста част.


Жителите на тропическите гори традиционно използват каму каму за направата на сок, с цел да заздравят имунната си система и да се предпазят от вирусни инфекции. Този продукт спомага за поддържането на оптималното здраве, особено в условия на стрес, тревога и напрегнатост – предпоставки за разрушаване на имунната система. Също така е богат на биофлавоноиди, серин, аминокиселини, валин, левцин, както и значителни количества тиамин, рибофлавин и ниацин. Каму каму спомага за запазването на здрави венци, очи, кожа и подпомага функциите на мозъка, нервната система, сърцето и кръвоносната система. Въпреки че количеството на витамин С, което съдържа каму-каму е ниско в сравнение с това в синтетично предлаганите таблетки витамин С, ефектите върху човешкото тяло са несравними. Поради вида на храната, пълна с биофлавоноиди и други фитохимикали, клиничните данни показват, че е много по-ефективен съпоставен милиграм за милиграм от синтетичния Витамин С (аскорбинова киселина).


Нашият био каму каму на прах е със съдържание на 13% природен витамин С. Той няма никакъв добавен синтетичен витамин С, както и никакви други добавки. На свободния пазар се предлагат и каму каму екстракти. Цветът на предлаганото чисто каму каму на прах е тъмно жълт, докато на каму каму екстракта цветът е розов. В допълнение на това каму каму екстрактите имат добавки.


Традиционно билкарите и хората практикуващи народната медицина препоръчват каму каму за:

- Укрепване на имунната система

- Подобряване на симптоми на херпес-инфекции, включително мехури в устата, херпес зостер, пришки и други вирусни инфекции

- Повдига енергията и жизнеността на хората с хронична имунна дисфункция

- Спомага за укрепване на нервната система

- Спомага за поддържане на здравословни нива на белите кръвни клетки

- Води до детоксикация на тялото, по-специално на черния дроб

- Спомага за поддържане на здравословното състояние на горните дихателни пътища, синусите, носните дихателни канали, както и на белите дробове

- Подобрява здравето на сърцето и кръвоносната система


Освен традиционните употреби, ето и някои от най-новите проучвания за каму каму:

Противоракови свойства:

каму каму съдържа елагова киселина, съединение което има противоракови свойства. То е мощно естествено съединение, което е доказано, че неутрализира канцерогенни вещества, стимулира имунната система и насърчава апоптозата (самоунищожение) на раковите клетки.


Витамин С:

каму каму е на върха на списъка на най-добрите хранителни източници на витамин С. Доказано е, че съдържа дори повече витамин С от ацерола, асаи бери, гуава и диви къпини. Всички тези плодове са известни със своите изключително високо нива на витамин C. Нашето каму каму на прах съдържа 40 пъти повече витамин С от портокали. Витамин С е известен антиоксидант, който поддържа имунната система, поддържа венците и зъбите здрави и силни, действа като анти-хистамин и облекчава алергичните реакции.


Антиоксидантните свойства: 

Тъй като антиоксидантите и другите агенти в една храна работят в синергия с по-силен ефект, отколкото когато действат самостоятелно, голям спад на оксидативния стрес е доказан от редица медицински изследвания, което се дължи на добрата работа на други съединения и агенти съдържащи се в каму каму, които работата в синергия с витамин С.


Богат на флавоноиди, които предотвратяват увреждането на очите: каму каму е богат на антоцианин и каротеноиди като лутеин. Лутеин понякога се нарича „витамин на очите“, помага при редица заболявания на очите.


Този продукт има и едно друго много голямо предимство – не е дразнещ за хора с чувствителни стомашно-чревни системи.


Съдържание:

100% сурово каму каму на прах от органично производство.


Начин на употреба:

Консумирайте 1/2 чаена лъжичка (1.5 г) био каму каму на прах веднъж на ден. Може просто да го разбъркате в чаша с вода. Още по-добре е да го смесите с любимия си сок, шейк, смути или десерт, за да добиете остър цитрусов аромат и вкус.


Опаковка: 125 гр.