• Bio-Fisetin - Антиоксидант - източник на флавоноида физетин - 30 капсули

Bio-Fisetin - Антиоксидант - източник на флавоноида физетин - 30 капсули

  • Производител: LIFE EXTENSION® USA
  • Модел: капсули
  • Каталожен код: 9513
  • Наличност: В наличност
  • Цена: 38.00лв.


Натурален продукт, източник на флавоноида физетин, който осигурява ползи за клетъчното здраве и функциите на мозъка и зрението.

 

Какво представляват флавоноидите

Растителни съединения, присъстващи в състава на плодовете и зеленчуците, и в продукти като шоколад, вино, чай. Известни са с мощната си антиоксидантна и противовъзпалителна активност.

Множество изследвания доказват, че богатата на флавоноиди диета осигурява стабилна защита срещу вредното въздействие на свободните радикали и намалява риска от развитие на хронични и дегенеративни заболявания.

Едни от най-богатите хранителни източници на флавоноида физетин, са ягодите. 


Полезни свойства на физетин

Действа като сенолитик – терапевтично средство за унищожаване на стареещите клетки и забавяне процесите на стареене.

Поддържа функцията на ензимите сиртуин (Sirtuin / SIR), които играят важна роля за удължаване живота на клетките и дълголетието. С напредване на възрастта, активността на сиртуин ензимите намалява и този негативен процес може да бъде забавен с помощта на физетина.

Регулира възпалителните пътища и деактивира няколко основни възпалителни съединения. 

Стимулира естественото производство на глутатион - най-мощния антиоксидант.

Предпазва нервните клетки от увреждане и подпомага мозъчната функция.

Поддържа здравословния метаболизъм на глюкозата, който е от съществено значение за функционирането на всички органи и системи в тялото. Метаболизмът на глюкозата повлиява и бъбречната функция, зрението, телесното тегло. С възрастта обаче, поддържането на здравословни нива на кръвната захар става все по-трудно. Проучванията показват, че физетин действа като „превключвател“, който подобрява глюкозния метаболизъм, нормализира нивата на кръвната захар и повлиява положително здравето на бъбреците и зрението.

 


Ефикасност на Bio-Fisetin

Физетинът бързо се разгражда до различни метаболити от ензимите в храносмилателната система, което може да възпрепятства неговата ефективност.

Физетинът в Bio-Fisetin е комбиниран с галактомананови съединения от семена на сминдух, които го предпазват по време на храносмилането.

Bio-Fisetin е 25 пъти по-бионаличен от стандартните диетични добавки с физетин, което означава, че се усвоява оптимално от организма, а действието му продължава по-дълго след прием.

Микрокристална целулоза, растителна целулозна капсула, силициев диоксид, растителен стеарат, водоразтворими фибри, слънчогледов лецитин.


Не съдържа: ГМО. 

Хранителна добавка, 30 V капсули. 


Дозировка и приложение

Приложение: Антиоксидант. Допринася за защита на клетките от оксидативен стрeс.

Забележка: При бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта:  По 1 капсула дневно.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Етикети: Bio-Fisetin Антиоксидант, забавя процеса на стареене - 30 капсули