• БИО Ашваганда на прах - 125 гр.

БИО Ашваганда на прах - 125 гр.

13.70лв.
Наличност:
Разпродаден
Модел:
прах
Каталожен код:
2544
Производител:
Nutrisslim
  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

Ашваганда на прах е една от най-важните билки за Аюрведа философията, била е използвана от древни времена в широк спектър, но е най-известна с нейните възстановителни качества. На санскрит ашваганда означава „миризмата на кон“, което показва, че билката придава жизнеността и силата на жребец, като тя традиционно се предписва, за да помогне на хората да укрепят имунната си система след някакво заболяване. В действителност, често срещано наименование на ашваганда е „Индийски женшен“ заради своите регенериращи свойства, като тук трябва да кажем, че жен-шен и ашваганда не са свързани по никакъв начин. В допълнение, ашваганда се използва също и за подобряване на сексуалната потентност както при мъжете, така и при жените.


Здравословни ползи от Ашваганда:

Анти-стрес Прах: 

Био ашваганда на прах се прилага от специалистите по аюрведа за укрепване на изтощена нервна система, когато се проявяват признаци като емоционална нестабилност, възбуда или хората просто се чувстват стресирани. В декемврийският брой от 2000 г. на списание Фитомедицина (Phytomedicine) бе публикувано експериментално проучване, проведено от индийския лекар С.К. Батачария (S.K. Bhattacharya). Той установява, че коренът от ашваганда има способността да обърне щетите, причинени от стрес и да накара хората страдащи от него да се чувстват по-малко стресирани с течение на времето. Био ашваганда на прах може да бъде считана за една от водещите билки при борбата с високите нива на стрес в обществото.


Стимулира сексуалната потентност:

Био ашваганда на прах се използва в Индия, за да се увеличи потентността и производството на сперма. Ашваганда означава в буквален превод „миризмата на кон“, може би защото пресният корен мирише на конска урина, или защото в народния фолклор той е известен с това, че придава сексуалната издръжливост на конете. Изследване, проведено от Индийския билкар П. Паранджпе (P. Paranjpe) и публикувано в неговата книга „Индийски лечебни растения“ показа, че подмладяващият ефект на био ашваганда на прах върху репродуктивните органи може да помогне за повишаване на мобилността на сперматозоидите, увеличава техния брой и подобрява лошата сексуална активност.


Тонизира мускулите:

Био ашваганда на прах се смята за вид подмладяваща или тонизираща билка в Аюрведа. Тя се дава на деца, които имат ниско телесно тегло, хора с дебилност или такива, които са нуждаят от възстановяване на организма и мускулатурата. През 2000 г. в една статия публикувана в списание „Преглед на Алтернативната Медицина“ (Alternative Medicine Review) се описва стимулиращия ефект на растежа и подмладяването след приемане на био ашваганда на прах, след като е бил даван на група от здрави деца, разтворен в мляко, в продължение на 60 дни. На контролната група е било давано плацеб. В края на експеримента е имало видимо увеличение и наддаване на тегло и растеж на нивата на клетките в групата консумирала био ашваганда на прах спрямо контролната група. Благодарение способността за изграждане на мускулна маса (анаболен ефект), спортистите може да намерят за изключително полезна тази билка при увеличаване на теглото на мускулите, повишаване на тонуса и постигането на нови спортните постижения.


Научни изследвания:

Био ашваганда на прах съдържа много полезни химикали използвани в медицината и производството на медицински препарати и лекарства. Тази суперхрана е пълна с анолиди (стероидни лактони), алкалоиди, холин, мастни киселини, аминокиселини, както и разнообразие от захари. Докато листата и плодовете имат ценни терапевтични свойства, корена на растението ашваганда е частта най-често използвана в западните лекарства на билкова основа.


Ашваганда има свойствата да:

- Дава защита на имунната система

- Помага в борбата и последиците от високите нива на стрес

- Подобрява способността за учене, паметта и времето за реакция

- Намалява нивата на тревожност и депресия, без да причинява сънливост

- Стабилизира кръвната захар

- Понижава холестерола

- Намалява мозъчно-клетъчна дегенерация

- Съдържа антималарийни свойства

- Има противовъзпалителни свойства


Съдържание:

100% сурова ашваганда на прах от органично производство.


Начин и препоръки за употреба:

Обичайната препоръчвана доза е 3-6 милиграма на ден. Започнете с 1/8 чаена лъжичка и бавно увеличете до 1/2 чаена лъжичка или повече. Добавете тази суперхрана към Вашите любими шейкове, смутита, сокове, вода и др. Хората, които страдат от безсъние и тревожност може да консумират една чаена лъжичка био ашваганда на прах преди лягане разтворена в чаша топла вода.


В много големи дози ашваганда се предполага, че предизвиква аборт при животни. Въпреки че такива изследвания не са правени върху хора, ние препоръчваме жени, които са бременни да избягват консумацията на тази билка по време на бременността им.


Опаковка: 125 гр.