• Bilberry Черна боровинка - 90 капсули

Bilberry Черна боровинка - 90 капсули

38.00лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
капсули
Каталожен код:
7988
Производител:
Natural Factors

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

Продуктът Bilberry на Natural Factors съдържа висококачествен екстракт от черна боровинка (Vaccinum myrtillus), който подпомага зрителната функция. Екстрактът е стандартизиран до 36% антоцианидини – ключовите биоактивни съединения в плодовете на растението, осигуряващи ползи за очите.

 

Как действа Bilberry

Подпомага нормалното състояние на кръвоносните съдове и насърчава притока на кръв и доставката на кислород и хранителни вещества до очните клетки.

Допринася за поддържане на зрителната острота и намаляване на напрежението в очите.

Подпомага нощното виждане и адаптирането на очите към тъмнина, особено след продължително излагане на ярка светлина.

Спомага за намаляване на зрителната умора при писане, четене, работа с електронни устройства, шофиране и други, натоварващи очите дейности.

Облекчава симптомите при синдром на сухото око: зачервяване и усещане за парене в очите, замъгляване на зрението, чувствителност към светлина и други прояви на това състояние.

 

Антоцианидини за силно зрение

Vaccinum myrtillus е един от най-богатите природни източници на антоцианидини – растителни пигменти от групата на флавоноидите с мощни антиоксидантни свойства.

Основните ефекти на антоцианидините по отношение на зрението са, че намаляват съдовата пропускливост и чупливостта на капилярите, и подобряват нощното виждане.


Тези мощни антиоксиданти успешно се използват и в терапията на:

ретинопатия - увреждане на ретината

макулна дегенерация - дегенеративно заболяване на ретината, което може да доведе до загуба на централното зрение

глаукома - група очни нарушения, развиващи се при повишено вътреочно налягане и увреждане на зрителния нерв

катаракта (перде на окото) - замъгляване на лещата на окото, причиняващо намаляване на зрението

Екстрактите от черна боровинка, стандартизирани до антоцианидини са сред водещите билкови средства за поддържане на зрителната острота и намаляване на риска от усложнения при редица очни заболявания. Комбинирани с лутеин, зеаксантин, витамин Е и други антиоксиданти, действието на антоцианидините значително се засилва. 


Не съдържа: изкуствени оцветители, консерванти, подсладители, млечни продукти, нишесте, захар, пшеница, глутен, дрожди, соя, царевица, яйца, риба, черупчести, сол, ядки, ГМО.

Хранителна добавка, 90 капсули.   


Дозировка и приложение

Приложение: Антиоксидант. Допринася за нормалното функциониране на зрителната система, както и за защита на клетките от оксидативен стрес.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза. 

Дозировка: по 1 капсула 1-3 пъти дневно.

Съхранение: на хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: маркирани на опаковката. 

Бърза поръчка