• Бърз тест за откриване на хламидии - Chlamydia Schnelltest - 20 бр./оп.

Бърз тест за откриване на хламидии - Chlamydia Schnelltest - 20 бр./оп.

74.10лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
тест
Каталожен код:
2836
Производител:
РИДАКОМ ЕООД

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

БЪРЗ ТЕСТ ЗА ОТКРИВАНЕ НА ХЛАМИДИИ: Имунохроматографски, антигенен тест за качествено откриване на хламидии, от женски ендоцервикален, мъжки уретрален тампон или урина, даващ резултат за по-малко от 10 минути.


Метод на действие: Бързият имунохроматографски тест за откриване на антиген от Chlamydia trachomatis, съдържа мембрана и частици с покритие от специфични за антигена – антитела. По време на тестването на извлечения разтвор, антиген реагира с антителата от частиците и в последствие мигрира, за да взаимодейства с антителата върху мембраната, образувайки цветна линия, в тестовата зона. Наличието на такава линия, показва положителен, а отсъствието, отрицателен резултат. Служейки за процедурен контрол, цветна линия се появява винаги в контролната зона, което показва, че пробата е с правилен обем и е извършено мембранното разделяне.


Опаковка: 20 теста


екстрационен разтвор А

екстрационен разтвор Б

пластмасов държач

20 комплекта - пипета + пластмасова епруветка

Полезна информация:


Хламидиите и по-точно хламидиозата е инфекциозно заболяване, предавано по полов път, което е най-разпространената болест в света, според оценката на много специалисти в наши дни. В поне 50% от случаите болестта се съчетава други полово предавани заболявания: гонорея, трихомониаза, бактериална вагиноза, микоплазмоза и т.н. Един от причинителите на тази инфекция Chlamydia trachomatis е възбудителят на урогениталната хламидиоза при хората. Специфичнита природа на хламидиозата произлиза от нейната полувирусна-полубактериална природа. Затова и поставянето на правилната диагноза и назначаването на ефективно лечение не е лесно. Допълнителна трудност създава и фактът, че при повечето мъже и жени, болни от хламидиоза, няма изразени симптоми.


Chlamydia trachomatis живее само вътреклетъчно и се предава чрез преки контакти на гениталите – чрез спермата или вагиналните секрети. Най-честият начин на заразяване с хламидии е вагиналният полов акт, но то е възможно и чрез сперма или вагиналните секрети на друг вече заразен човек, ако има контакт с лигавица. В повечето случаи заразяването става още при първия полов контакт. По оценката на лекарите хламидиозата е най-сложното от всички венерически заболявания. Статистиката показва, че хламидии са налични при:


всяка втора жена с хронично-възпалителни заболявания на пикочно-половата сфера

57% от жените, страдащи от безплодие

87% от жените, които не са износили бременността си.


Инфектирането с хламидии най-често има инкубационен (скрит) период от седмица до месец. Може да доведе до различна патология, като при жените най-често е засегната шийката на матката, после възниква възходяща инфекция, която постепенно обхваща матката, маточните тръби, яйчниците и коремната кухина. Хламидиите са способни да проникнат в пикочния мехур и да доведат до цистит и цистоуретит.


Поради факта, че хламидиозата може да няма изявени симптоми, диагнозата се поставя след лабораторни тестове. 

Хламидиозата може да доведе до опасни последствия за здравето. Затова, и при най-малките основателни притеснения, трябва незабавно да се потърси консултация специалист. Важна особеност е, че и двамата партньори трябва да се изследват и при нужда да се лекуват едновременно.


Статистиката показва, че рискът от хламидии намалява при:


намаляване броя на половите партньори

използване на презервативи

редовни изследвания за евентуално наличие на хламидии въпреки липсата на симптоми.