• All Test еднократна тест-лента за алкохол по слюнка

All Test еднократна тест-лента за алкохол по слюнка

4.80лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
тест
Каталожен код:
3265
Производител:
Alcotester

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

All Test еднократна тест-лента за алкохол е експресен високочувствителен тест за наличие на алкохол в слюнка, чрез който можете да направите сравнителна оценка за концентрацията на алкохол и в кръвния поток. Резултатите от теста са индикативни.


Две трети от възрастните редовно консумират някакво количество алкохол, като това може да доведе до битови или трудови злополуки и дори смърт.


Известно е, че концентрацията на алкохол в слюнката е в точна корелация с концентрацията в кръвния поток. Какво е количеството алкохол, при което конкретният човек вече не е адекватен, е субективно и зависи от физиологични параметри като ръст, тегло, хранителни навици и алкохолна толерантност.


All Test еднократна тест-лента за алкохол представлява пластмасова лентичка с реагент в единия край. При контакт с алкохол в определени граници протича химическа реакция и реагентът се оцветява. След получен резулат цветът на реагента се сравнява с таблицата, приложена към опаковката на теста. За максимално удобство в комплекта е включен малък пластмасов съд за събиране на проба.


Как се използва:


Напълнете съда за проба със слюнка от лицето, което ще се тества.

Потопете края с реагента на лентичката в съда с пробата и изчакайте 6-8 секунди.

Извадете лентичката и я оставете на равна, суха повърхност. Оцветяването е видимо след 2 мин. Сравнете цвета на реагента с цветната скала върху опаковката на теста. Имайте предвид, че оцветяване, независимо от нюанса, означава наличие на алкохол над посочената граница. Ако оцветяването е по-бледо от най-светлия нюанс, това означава наличие на алкохол, но в концентрация, по-ниска от 0,2­‰.

За коректен резултат винаги спазвайте следните препоръки:


Правете тест най-малко 15 мин след консумация на храни, напитки и след пушене.

Използвайте All Test еднократна тест-лента за алкохол в помещения с чист въздух, без ароматизатори, препарати или други източници на миризми, тъй като те могат да повлияят на крайното оцветяване на реагента.

Имайте предвид, че употребата на някои лекарствени препарати или препарати за хигиена, съдържащи алкохол, може да повлияе на крайното оцветяване на реагента.