• АЛКОСЕНСОР, 25 ТЕСТ-ЛЕНТИ ЗА АЛКОХОЛ ПО СЛЮНКА

АЛКОСЕНСОР, 25 ТЕСТ-ЛЕНТИ ЗА АЛКОХОЛ ПО СЛЮНКА

31.90лв.
Наличност:
Разпродаден
Модел:
ТЕСТ-ЛЕНТИ ЗА
Каталожен код:
2244
  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

Еднократни индикативни, полуколичествени тест лентички за алкохол, по проба от слюнка. Имат диапазон на измерване от 0 до 2 промила. Опаковката съдържа 25 лентички.

Индикаторните тест ленти АЛКОСЕНСОР®25 са предназначени за бърз визуално-качествен тест за съдържание на алкохол в кръвта по проба от слюнка. Може да бъдат ползвани при нужда от експресна диагностика (установяване на факта за употреба на алкохол, състояния под въздействие на алкохол), дори в случаи, когато тестваният не може съзнателно да даде проба. Подходящи са и за самоконтрол. Диапазонът на теста е 0,00-2,00 промила.

В основата на метода на определяне на съдържанието на алкохол по проба от слюнка лежи специфична биохимична реакция при окисляване на първичен алкохол чрез процес, наречен Алкохол Оксидаза (АОХ), до алдехид и водороден прекис (перхдирол). Под въздействието на последния, в присъствие на фермент на пероксидаза, се окислява хромоген и се образува оцветяващо съединение. Степента на превръщане на хромогена и следователно интензивността на оцветяването е пропорционална на съдържанието на алкохол в изследваните проби слюнка.

Сравнявайки интензивността на оцветяването спрямо еталонните цветове на цветната скала може да се определи съдържанието на алкохол в кръвта. Коефициентът на корелация между кръв и слюнка е близък до 1.

Активният сензорен елемент върху лентичките АЛКОСЕНСОР®25 е произведен от специално обработен материал, съдържащ ферменти на АОХ, пероксидаза, хромоген и стабилизатори.

Цветната скала-еталон на опаковката съдържа 5 цветни полета, съответни за следните концентрации на алкохол (в промили): 0; 0.2; 0.5; 1; 2. Минимална концентрация на алкохол в слюнката, която може да бъде отчетена, е 0.2‰ промила.

Как се използва:

Отворете опаковата и извадете тест-лентата.

Потопете активния елемент на тест-лентата изцяло в пробата от слюнка и след 8-10 секунди я извадете.

Оставете тест-лентата на равна, суха повърхност.

След 2 минути сравнете оцветяването на активния елемент с еталонната скала върху опаковката и определете количествено съдържанието на алкохол.

Индикаторните лентички са комплект от 25 броя, запечатани херметично в специална влагозащитна опаковка.