• ALCOTEST 5000, без мундщук

ALCOTEST 5000, без мундщук

960.00лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
дрегер
Каталожен код:
2757
Производител:
Alcotester

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

Alcotest 5000 e апарат за измерване на алкохол в дъха на реномираната марка Dräger. Той е и първият продукт на производителя, специално проектиран за тестване без използване на сменяеми еднократни мундщуци.


Иновативният дизайн на насочващата фуния отклонява надежно потока от издишван въздух настрани и намалява  максимално риска от инфекция при масов контрол на хора.


С Alcotest 5000 могат да се тестват до 12 човека на минута. Моделът е специално предназначен за случаите, когато се налага да тестват много хора за кратък период: например по време на масови събития, пропускателни пунктове на фабрики,  на стадиони, при секюрити чек на летища и обществен транспорт. В случай на положителен резултат точното измерване на концентрацията на алкохол може да бъде направено с апарат, тестващ с издишване през мундщук, или с доказателствен дрегер, резултатите от който са валидни в съда.


Тестването за алкохол с Alcotest 5000  е напълно безконтактно. Дрегерът използва специален накрайник за многократно използване тип фуния. Накрайникът е със специален дизайн, насочващ въздушния поток максимално настрани, намалявайки обратния поток от издишания въздух.


Това намалява до минимум риска от предаване и разпространение на вируси и всякакви опасни патогени при масов последователен контрол на хора. След употреба накрайникът може да бъде свален, хигиенизиран и използван отново.


Alcotest 5000 ползва същия доказал се с останали уреди на марката прост интерфейс за работа. Повечето функции са достъпни само с един бутон, а бутоните със стрелки позволяват лесна навигация по менюто и настройките: да разгледате последните тестове, да занулите брояча, да проверите дата на последващо калибриране или да смените езика на менюто. Инструкциите на процедурата на теста са със символи и са напълно ясни, дори без да се разбира нито един от езиците на менюто.


Вече не е необходимо шофьорът да слиза от кабината – тестването става директно през прозореца! Може да се ползва и за стационарно закрепване на дрегера до турникета за контрол на достъпа или до прозореца на охраната.


Alcotest 5000 е изключително пестелив от към енергия: с един комплект стандартни алкални батерии може да се направят над 5000 теста.


Alcotest 5000 е алкотестер който може да прави измерване както чрез активно издишване към накрайника, така и в пасивен режим, например при измерване за наличие на алкохолни изпарения в кабината на автомобил.


С над 65 години опит, уредите на Dräger отдавна са станали нарицателно име в сектора на измерване на алкохол в дъха. Полицаите в много страни по целият свят ползват апаратите на немският производител за проверки на шофьори на пътя. Alcotest 5000 е направен по същите немски стандарти за качество и използва същия професионален сензор като останалите апарати, осигурявайки винаги надежна работа и сигурни резултати.


Комплектът включва: Alcotest 5000, микрофибърен калъф, каишка за ръка, комплект алкални батерии, 3 накрайника, инструкция,гаранционна карта и протокол за калибриране.