• ALCOSCAN AL1100, без мундщук

ALCOSCAN AL1100, без мундщук

480.00лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
дрегер
Каталожен код:
2758
Производител:
Alcotester

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

Alcoscan AL1100 е скринингов дрегер от индикаторен тип (screening type) за бързо установяване на състоянието на алкохолно опиянение. Подходящ за тестване на голям поток хора с бърза скорост и с много добра коректност на анализа.


Този модел е разработен специално за пътните полицаи в Южна Корея, позволявайки им да тестват шофьорите лесно, бързо и хигиенично при високо натоварване – като масови проверки на пътя, например.


Alcoscan AL1100 е много лесен за използване. Има само един бутон – за включване, като до 25 секунди (в зависимост от околната температура) приборът е готов за тест. Тестването стартира автоматично, без натискане на бутон – в момента, в който се задейства датчикът за наличие на въздушна струя към сензора. В този момент дрегерът издава звуков сигнал за тестване и само след 2 секунди показва резултата чрез звукова и светлинна индикация. За следващ тест влиза в готовност практически веднага – трябва само да го поднесете към следващото тествано лице, за да се стартира нова проверка.


Alcoscan AL1100 издава специфичен звуков сигнал, който индикира на проверяващия, че тестваното лице продухва в правилна посока и достатъчно силно. При недостатъчно количество или сила на въздушната струя дрегерът остава в готовност, без да извършва анализ и без да издава сигнал, че има тест.


Основни предимства:


Бързина: отчитането и подготовката за следващ тест е само 3 секунди;

Лесен за ползване: тестването се задейства автоматично в момента, в който дрегера отчете въздушна струя в посока на сензора;

Хигиеничен: няма пряк допир между тестваното лице и дрегера – работи безконтактно;

Ниски разходи: няма никакви консумативи – работи без мундщуци и батерията е вградена. Може да се зарежда както с адаптер 220V, така и с адаптер 12V.

Тези предимства правят дрегера Alcoscan AL1100 много подходящ за фирми, нуждаещи се от бързина и ниски експлоатационни разходи при голям персонал, подлежащ на контрол.


Резултатът от теста се визуализира със звуци и светодиодни индикатори, като всеки цвят съответства на определен диапазон от концентрации на алкохол в издишания въздух:


Зелен – успешен тест, не е открит алкохол или концентрацията му е под прага от 0,20 промила;

Жълт – открит алкохол с ниска концентрация в диапазона от 0.21 – 0.50 промила;

Червен – открит е алкохол с голяма концентрация, резултатът е над 0.51 промила.

Редовното калибриране на дрегера Ви гарантира както прецизността на измерванията в краткосрочен план, така и работата на анализатора за дълги години напред.

Бърза поръчка