• ALCOGRAN AG100

ALCOGRAN AG100

156.00лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
дрегер
Каталожен код:
2754
Производител:
Alcotester

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

Alcogran AG-100 е базов дрегер от серията Alcogran. Той е най-достъпният модел  с електрохимичен сензор,  снабден с всички основни функции, нужни за за лично ползване. Подходящ е за самоконтрол, преди да седнете зад волана. Точността му е много добра и се доближава до точността на полицейските дрегери.


Основни характеристики на модела:


електрохимичен сензор: по-прецизен от полупроводниковите, защото не се влияе от други химични субстанции, освен от алкохол. Цигари, диабет или кетони, отделяни от организма при диабет или други болести, не оказват влияние на точността му;

компактен размер: габаритите са като на половин кутия за цигари, моделът се събира без проблем в джоб на панталон или малка дамска чантичка;

контрол на пълното издишване: при недостатъчно издишване или липса на издишване на дисплея се показва предупреждение за некоректно взета проба. За да се гарантира висока точност на анализа, пробата трябва да бъде взета от дълбочината на белите дробове, а за целта е необходимо да се издиша достатъчно дълго и без прекъсване. Ако продухването е с недостатъчна сила или се прекъсне по-рано от необходимото, дрегерът ще Ви предупреди със звуков сигнал и съобщение за грешка;

брояч на тестовете: уредът отчита броя на измерванията – удобна функция за проследяване колко теста са направени след последната калибровка;

двуцветно осветяване на дисплея: при резултат от проверката над 0.2 промила осветяването на дисплея се сменя от син в предупредителен червен цвят. Граничната стойност може да бъде променена межу 0.1 до 0.9 промила;

звукови сигнализации и аларми: Alcogran AG-100 съпровожда всеки етап от процедурата на тестване със различни звуци които да ви помогнат за правилното тестване. Ако резултатът от теста е наличие на алкохол над границата, апаратът издава предупредителна звукова аларма.

Работата на електрохимичните сензори /fuel cell sensors/, е базирана на специфичен електрохимичен процес при оксидиране на молекули на етилов алкохол. Прецизността им се дължи и на факта, че електрохимичните сензори реагират само на молекули на алкохол, но не се влияят от други химически вещества, цигари, диабет, повишени кетони вследствие на заболяване и др., което е причината електрохимичните сензори да се използват при всични професионални модели.


Предимства на Alcogran AG-100:


висока точност и надежни резултати;

лек (75 грама с батерията) и компактен (по-малък от половин кутия цигари);

лесен и интуитивен за използване;

бърз (след включване е в готовност за тестване само след 10 сек);

работи само с една алкална батерия АAA;

икономичен като разход на електроенергия: с една батерия се правят около 250 теста;

има ярък двуцветен цифров LCD дисплей;

най-достъпният дрегер с електрохимичен сензор на пазара!

Работата с Alcogran AG-100  е интуитивна и лесна, всичко се прави само с един бутон:


Поставете мундщук в отвора над дисплея;

Натиснете бутона на предния панел и изчакайте 10 секунди, докато дрегерът влезе в режим на готовност;

Вземете дълбоко въздух и издишайте през мундщука умерено силно и без прекъсване в продължение на 3-4 секунди;

След 5 секунди пробата е анализирана и на дисплея се показва резултатът от измерването в промили, мг/л или проценти (според вашето желание).

Това е всичко, тестът за алкохол с Alcogran AG-100 отнема по-малко от 20 секунди!


Alcogran AG-100 се препоръчва за лично ползване и не е особено подходящ за контрол на служители, тъй като се предполага че с него ще се правят не повече от 2 теста дневно.


Дрегерите са много чувствителни и прецизни прибори. Проверка и калибриране е необходимо да се прави поне веднъж годишно или след около 500 теста, като от голямо значение за интервала между датите на калибриране е и интензивността и режимът  на използване.


В комплекта на Alcogran AG-100 са включени 5 бр. мундщуци. Мундщуците могат да се ползват многократно от едно и също лице ако се мият и подсушават след използване. С цел максимална точност при тестване се препоръчва всеки нов тест да се прави с нов (или измит) мундщук.


Alcogran AG-100 пристига готов за употреба веднага: калибриран, с 5 резервни мундщука, алкална батерия и ръководство на български.

Бърза поръчка