• Activ Life Коензим Q10 - 50 mg

Activ Life Коензим Q10 - 50 mg

102.82лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
капсули
Каталожен код:
3877
Производител:
Enzymatic Therapy, Inc

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

Activ Life Коензим Q10- мощен антиоксидант за клетъчно здраве и  оптимално функционираща сърдечно-съдова система.

Activ Life Коензим Q10 осигурява на тялото активна естествена неокислена форма на CoQ10- убиквинол- който се намира в нашето тяло и в някои храни. Убиквинолът е мощен антиоксидант, отговорен за производството на енергия във всяка клетка на тялото и жизненоважен за поддържане на оптимално здраве и енергия. Той противодейства на клетъчното стареене, причинено от свободните радикали, подпомага  за здравословно функционираща сърдечно-съдова система и контрол  на LDL (лошия) холестерол. Убиквинолът гарантира значително  по-бързо и ефективно действие, в сравнение с конвенционалния коензим Q10.


Действие на Activ Life Коензим Q10:

Активната съставка в продукта е убиквинол Kaneka QH™. Това е патентован продукт на японската фирма Kaneka Corporation, Япония. Компанията, чиято история датира от 1949 година, е световен лидер в производството на патентованата формула, използвана като основна съставка за направата на хранителни добавки от най-висок клас.

Убиквинол е най-лесно абсорбируемата форма на коензим Q10 (CoQ10) и е един от най-мощните мастноразтворими антиоксиданти в организма. CoQ10 е необходим хранителен елемент, който се намира във всяка клетка на тялото и е от жизненоважно значение за осигуряване на енергия за всички клетки. Той  помага на органите да функционират по най-добрия начин, предпазва клетките и кръвта от окисление, и оксидативен стрес.


Разлика между коензим Q10 и убиквинол

Убиквинол и убиквинон (конвенционален  CoQ10) са двете форми на CoQ10. И двете са необходими за производството на клетъчна енергия. Между тях съществуват следните разлики:

18 клинични проучвания показват по-висока ефикасност на убиквинол, спрямо конвенционалния CoQ10;

Убиквинол е от 3 до 8 пъти по-абсорбируем от убиквинон;

По-високата абсорбция на убиквинол позволява прием на значително по-ниски дози, в сравнение с убиквинон- за постигане на същия ефект и действие.

 

Ползи за здравето на Activ Life Коензим Q10:


Сърдечно-съдова система

Убиквинол е необходим за най-малко 95% от производството на клетъчна енергия, а неговите най-високи концентрации са в сърцето. Това го прави изключително важен за здравата сърдечно-съдова система. Проучване, публикувано в престижния вестник на Американския колеж по кардиология през 2014 година установява, че приемът на  добавки  с CoQ10 значително намалява смъртността на пациенти със сърдечна недостатъчност с 43%.


Многобройни проучвания показват, че убиквинол (активната форма на CoQ10) може да помогне на сърцето и кръвоносните съдове по различни начини. Той увеличава силата на сърдечния мускул и способността му да изпомпва кръвта.


Енергия и физическо представяне

Ниските нива на убиквинол в тялото често се изразяват с чувство на умора и липса на енергия. Човешкото тяло има нужда от него, за да генерира енергия чрез насищане в клетките. Играе ключова роля в прехвърлянето на електрони за генериране на клетъчна енергия, известна като АТФ (аденозинтрифосфат). Това е молекулата, която пренася химическа енергия в клетките за метаболизма. Убиквинол може да повиши физическото представяне на активните спортисти. Проведено е проучване, публикувано от Journal of Sports Nutrition. То установява, че прием на добавки с убиквинол от спортисти, води  до значително повишена физическа активност и издръжливост, в сравнение с атлетите от контролната група.


Фертилитет

Установено е, че убиквинол подобрява качеството на спермата при мъже с репродуктивни проблеми. Убиквинол е мощен антиоксидант и присъства в сперматозоидите, предпазва ги от окислително увреждане. Играе роля в производството, подвижността и енергията им.


Проучване, публикувано в Journal of Urology, включва 264 мъже с необясними проблеми със спермата. Те имат ниски нива в броя на сперматозоидите, слабо движение и анормално оформена сперма. Всеки един от тези фактори може да намали плодовитостта на мъжете. Участниците в проучването са преживели безплодие повече от една година. Имали са анормален брой и подвижност на сперматозоидите, съгласно критериите на Световната здравна организация. Двойно-сляпото, плацебо контролирано проучване, проведено в продължение на 26 седмици показва, че приемът на убиквинол подпомага поддържането на здрави и активни сперматозоиди. Резултатите: значително подобрен брой при повече от 62% от мъжете.  Чувствително  повишен брой на активните сперматозоиди- при 57%, както и нормална форма на сперматозиоидите- при 52%, в сравнение с плацебо групата.


 

Бърза поръчка