• Aцид-А-Кал™ Формула 387 mg

Aцид-А-Кал™ Формула 387 mg

59.14лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
капсули
Каталожен код:
3878
Производител:
Enzymatic Therapy, Inc

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

Aцид-А-Кал™ Формула – ефективно средство за подпомагане максималното усвояване на калций, чрез поддържане на киселинно-алкален баланс.

 


Aцид-А-Кал™ Формула e висококачествен комбиниран продукт, съчетаващ витамини, минерали и антиоксиданти за естествена подкрепа на тялото, поддържане на киселинно-алкалното равновесие в стомашно-чревния тракт, за оптимална абсорбция на калций. Поддържането на баланс гарантира максимално ефективно усвояване на калций, чиито функции в човешкото тяло са от изключително  значение  за формиране и поддържане на здрави кости и зъби.


Aцид-А-Кал™ Формула осигурява важни хранителни вещества като амониев хлорид и бетаин хидрохлорид, които поддържат балансирани нива на киселинност в стомаха. Понижените й нива , често са причина за редица неразположения като газове, киселини, подуване на корема, гастроезофагeален рефлукс, кандида, проблеми с преработване на протеините. Калциевият баланс е от съществено значение за множество физиологични процеси, вариращи от клетъчно сигнализиране до поддържане на здравето на костите. Адекватната чревна абсорбция на калций е основен фактор за поддържане на системната калциева хомеостаза. Последните наблюдения показват, че намаляването на стомашната киселинност може да влоши ефективното усвояване на калций през червата. Затова е нужно поддържане на здравословни нива на киселинност в стомашната среда.


Aцид-А-Кал™ Формула е надежден източник на бетаин хидрохлорид. Той  засилва киселинната секреция на стомаха. Повишената киселинност ускорява отделянето на йонизиран калций от неговите съединения и увеличава бионаличността му. В състава влизат и 60 мг лиофилизиран (изсушен и замразен) екстракт от говежди бъбреци, който подобрява бъбречната функция и намалява изхвърлянето на калций и други минерали с урината.


Aцид-А-Кал™ Формула осигурява балансирани дози калций и магнезий- за поддържане на здрави кости, зъби и мускули. Калцият играе важна роля за нервната трансмисия (междуклетъчна комуникация на нервите), съсирването на кръвта, хормоналната секреция и мускулна контракция. Притежава важна роля като балансьор на киселинно-алкалното равновесие в тялото.


Aцид-А-Кал™ Формула доставя важни витамини- C и B6- за оксидантна защита и силно противовъзпалително действие. Витамин C, освен силен антиоксидант и имуностимулатор, притежава важна роля за синтеза на колаген, необходим за изграждането на съединителна тъкан и поддържане на здрави сухожилия, хрущяли и ставни връзки. Витамин B6 e от голямо значение за здравословното функциониране на сърдечно-съдовата система. Оказва противовъзпалително действие, особено при хора с остеоартит. Биофлавоноидите са мощни антиоксиданти, подкрепящи дейността на кръвоносната и сърдечно-съдова системи.