• 5-LOX Inhibitor with AprèsFlex®/ В подкрепа на ставите 100 mg - 60 капсули

5-LOX Inhibitor with AprèsFlex®/ В подкрепа на ставите 100 mg - 60 капсули

  • Производител: LIFE EXTENSION® USA
  • Модел: капсули
  • Каталожен код: 8154
  • Наличност: В наличност
  • Цена: 43.50лв.


Екстракт от босвелия от ново поколение – стандартизиран до активните съставки, необходими за намаляване на възпалението и подпомагане състоянието на ставите

Естествен продукт в подкрепа на ставите, клетките и артериите.

Продуктът 5-LOX Inhibitor with AprèsFlex® съдържа стандартизиран екстракт от босвелия (Boswellia serrata). Доказано е, че съединенията в екстракта от босвелия се свързват директно с 5-LOX (5-липоксигеназа), ензим, който трансформира мастните киселини във възпалителни фактори като левкотриен В4. Съединението в босвелия, наречено AKBA, е ключът към благотворното действие за стопиране на ензима 5-LOX.


5-LOX Inhibitor with AprèsFlex®:

насърчава здравословния възпалителен отговор чрез инхибиране на ензима 5-LOX (5-липоксигеназа);

поддържа здравето на ставите, клетките и артериите.

5-липоксигеназата (5-LOX) е ензим, който трансформира мастните киселини в левкотриени. Тъй като нивата на 5-LOX се увеличават с течение на времето, излишъкът от 5-LOX е свързан с някои от общите ефекти на нормалното стареене. 


Екстрактът от босвелия инхибира 5-LOX

Индийското растение Boswellia serrata съдържа съединения, за които е доказано, че инхибират 5-LOX на клетъчно ниво, като по този начин поддържа здравето на ставите и артериите. Научните данни разкриват, че съединението в босвелия, наречено AKBA (3-O-ацетил-11-кето-ß-босвелиева киселина), е ключът към това полезно действие.

Но съединенията на босвелия се абсорбират слабо в кръвта. Поради тази причина Life Extension използва AprèsFlex®, стандартизирана форма на екстракт от босвелия. AprèsFlex® се абсорбира в кръвта с 52% повече от наличните преди това екстракти от босвелия.


Неправилната хранителен диета увеличава нивата на 5-LOX

Типичната американска диета увеличава нивата на 5-LOX. Храни, богати на омега-6 мастни киселини като червено и птиче месо, яйца и млечни продукти, заедно с високогликемични въглехидрати, предизвикват производството на арахидонова киселина. Тялото произвежда ензима 5-LOX в отговор на арахидоновата киселина.

5-LOX създава съединения като левкотриен В4 от арахидонова киселина. Инхибирането на левкотриен В4 помага за поддържане на здравето на ставите, артериите и тъканите.

Всяка вегетарианска капсула в 5-LOX Inhibitor with AprèsFlex® е стандартизирана, за да осигури 20% от активния AKBA от босвелия.

Микрокристална целулоза, растителна целулозна капсула, силициев диоксид, растителен стеарат. 


Не съдържа: ГМО.

Хранителна добавка, 60 V-капсули.  

Дозировка и приложение


Приложение: Допринася за нормалноти нива на енизма 5-Липоксигеназа в организма. Допринася за нормалното състояние на ставите, както и на организма при автоимунни заболявания.

Забележка: При бременност или кърмене или предстояща операция се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка: по 1 капсула дневно.

Съхранение: на хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: маркирани на опаковката. 

Етикети: 5-LOX Inhibitor with AprèsFlex®/ В подкрепа на ставите 100 mg